HIRDETŐ

Forrás: larik_malasha via Getty Images

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg Brokkoli, megmosva és apró virágokra vágva Hozzáadott
  • 300 g Sonka, kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Préselt gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Reszelt sajt (pl. Gouda vagy mozzarella) Hozzáadott
  • 500 ml Krém Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • Só, bors Szerecsendió a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Kenyérmorzsa és vaj a formához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A brokkolis sonkás ragu recept elkészítéséhez kezdjük azzal, hogy a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután mindig megvajazom a rakott tálat, és egyenletesen megszórom zsemlemorzsával. Ez megakadályozza, hogy a ragu odaragadjon a tálhoz, és kellemesen ropogós felületet ad.

2. Lépés

A megmosott és feldarabolt brokkolit tegyük forrásban lévő vízbe, és 3 percig blansírozzuk, így sütés közben is megőrzi élénk színét és tápanyagainak egy részét. Ha sietek, kihagyom a blansírozás lépését, az eredmény így is finom.

3. Lépés

Amíg a brokkolit blansírozzuk, a sonkát a finomra vágott hagymával és fokhagymával együtt megpárolhatjuk egy serpenyőben. Fontos, hogy a sonkát ne pirítsuk túl - csak enyhén barnára, de ne ropogósra.

4. Lépés

Ezután a tejszínt összekeverem a tojásokkal, és a keveréket sóval, borssal és szerecsendióval ízesítem. Általában szeretek bőkezűen bánni a fűszerekkel, különösen a szerecsendióval - ez ad a ragunak különleges jelleget.

5. Lépés

Most jönnek a rétegek: Először egy réteg brokkolit terítek a tálba, majd a sonkát és a hagymát, végül a sajtot. Ezután ráöntöm a tejszínes-tojásos keveréket. A folyamatot addig ismétlem, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, végül egy réteg sajttal fejezem be.

6. Lépés

A brokkoli-sonkás ragut 25-30 percre beteszem a sütőbe, amíg a sajt szép aranyszínűre és ropogósra sül. Mindig 20 perc után ellenőrzöm, mert minden sütő más és más.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek