Forrás: Pixabay: tookapic
Brokkolis tejszínes csirkemell
Nemrégiben készítettem el először ezt a brokkolis tejszínes csirkemellet, és gondoltam megosztom veletek is a tapasztalataimat. A fűszeres, tejszínességgel ötvözött brokkoli és a gyönyörűen elkészített csirkemell kiváló ízkombináció, melynek elkészítésekor mindig nagy figyelmet fordítok arra, hogy a csirkemell jól átsüljön, de ne legyen száraz.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell
- 1 Fej brokkoli
- 2 dl Tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só, bors fűszerpaprika
Eljárás
Kezdjük a brokkoli előkészítésével: Mossuk meg, majd daraboljuk rózsáira. Ezt követően főzzük puhára sós vízben, amihez kb. 10 perc szükséges. Itt fontos, hogy ne főzzük szét a brokkolit, mert később még tovább fog süllyedni.
Amíg a brokkoli fő, készítsük elő a csirkemellet. Mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel, és vágjuk vékony csíkokra. Ezzel könnyebb lesz dolgozni, és így a csirkemell minden része egyenletesen átsül.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsuk meg kicsit, így még intenzívebb lesz a fokhagyma íze. Miután megpirult a fokhagyma, adjuk hozzá a csirkemellt. Fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Itt ajánlott inkább kevesebb sóval kezdeni, majd később lehet még ízlés szerint hozzáadni.
Amikor a csirkemell minden oldala szép aranybarnára sült, öntsük rá a tejszínt. Ezután keverjük bele a lecsepegtetett, puhára főtt brokkolit. Keverjük át a hozzávalókat, majd lassú tűzön hagyjuk az ételt összerottyanni.
Amikor a tejszín kissé besűrűsödött, ízleljük meg az ételt, és szükség esetén fűszerezzük még. Tálaljuk friss bagettel vagy rizzsel.