Brownies csokoládékrémmel
Brownies tortaként? Legyen az Valentin napra vagy egy csokoládéimádó ünnepe :)
Hozzávalók
Gyakran
- 100 g vaj
- 200 g nádcukor
- 150 g Forró csokoládé
- 2 darab tojás
- 100 g sima liszt speciális
- 30 g kakaó
Krém
- 250 g krémsajt
- 50 g Forró csokoládé
- 50 g porcukor
Eljárás
A vajat felolvasztjuk (tehetjük a tűzhelyen vagy mikrohullámú sütőben). Hozzáadjuk a cukrot és újra felmelegítjük, én 60 másodpercig tettem a mikróba. Ezután hozzáadjuk a felaprított csokit és keverjük, amíg elolvad. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül átszitáljuk a lisztet a kakaóval, és összekeverjük. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral bélelt formába öntjük. 175 fokon sütjük 30 percig. Miután meg van sütve, hagyjuk legalább fél órát hűlni.
A krémsajtot habosra verjük és hozzákeverjük a cukrot. Az étcsokoládét megolvasztjuk. Egy kanál krémsajtot a megolvasztott csokoládéhoz adunk és összekeverjük, hogy szépen összeérjenek. Fokozatosan hozzákeverünk kanalanként, amíg mindkét keveréket össze nem kapcsoljuk. Sima krémet keverünk, amit cukrászsütemény-zacskóba töltünk. A brownies tetejét krémmel díszítjük és tálaljuk.