HIRDETŐ

Forrás: chandlervid85 for Adobe Stock

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A piskótatekercshez:

  • 4 nagy Tojás Hozzáadott
  • 130 g cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 300 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 500 ml Krém Hozzáadott
  • 3 Evőkanál porcukor Hozzáadott
  • Választható: fondant figurák a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A "Buche de Noel" sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy téglalap alakú (kb. 30x40 cm-es) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Lépés

Válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Tegyük félre.

3. Lépés

A tojássárgáját a cukorral világosra és krémesre verjük. Óvatosan keverjük bele a lisztet. Fontos, hogy a lisztet szitáljuk át, és lassan adjuk hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást. Ezután óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjét.

4. Lépés

A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített sütőformában, és az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg megszilárdul és enyhén megbarnul. Nagyon fontos, hogy ne süssük túl sokáig a tésztát, különben a feltekeréskor megszakad.

5. Lépés

Közben a csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg vízgőz felett.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá, és 2/3-át keverjük össze az olvasztott csokoládéval, hogy elkészüljön a töltelékhez való csokoládékrém.

7. Lépés

Vegye ki a megsült tésztát a sütőből, és azonnal takarja le nedves konyharuhával. Ez megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon, és később könnyen feltekerhetjük.

8. Lépés

Miután a tészta kihűlt, kenje meg a tetejét a csokoládékrémmel, és óvatosan tekerje fel a tésztát.

9. Lépés

Keverjük össze a maradék tejszínhabot és a porcukrot, és borítsuk be vele a feltekert tésztát, hogy a fatörzset szimuláljuk.

10. Lépés

Végül porcukrozza be a "Buche de Noel"-t porcukorral, és díszítse fondant figurákkal tetszés szerint.

11. Lépés

Tipp: A "Buche de Noel"-t egy nappal korábban is elkészítheti, és tálalásig a hűtőben tarthatja.

12. Lépés

Jó étvágyat és boldog karácsonyt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek