HIRDETŐ

Forrás: chandlervid85 for Adobe Stock

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A piskótatekercshez:

  • 4 nagy Tojás Hozzáadott
  • 130 g cukor Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 300 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 500 ml Krém Hozzáadott
  • 3 Evőkanál porcukor Hozzáadott
  • Választható: fondant figurák a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A "Buche de Noel" sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy téglalap alakú (kb. 30x40 cm-es) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Lépés

Válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Tegyük félre.

3. Lépés

A tojássárgáját a cukorral világosra és krémesre verjük. Óvatosan keverjük bele a lisztet. Fontos, hogy a lisztet szitáljuk át, és lassan adjuk hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást. Ezután óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérjét.

4. Lépés

A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített sütőformában, és az előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük, amíg megszilárdul és enyhén megbarnul. Nagyon fontos, hogy ne süssük túl sokáig a tésztát, különben a feltekeréskor megszakad.

5. Lépés

Közben a csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg vízgőz felett.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá, és 2/3-át keverjük össze az olvasztott csokoládéval, hogy elkészüljön a töltelékhez való csokoládékrém.

7. Lépés

Vegye ki a megsült tésztát a sütőből, és azonnal takarja le nedves konyharuhával. Ez megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon, és később könnyen feltekerhetjük.

8. Lépés

Miután a tészta kihűlt, kenje meg a tetejét a csokoládékrémmel, és óvatosan tekerje fel a tésztát.

9. Lépés

Keverjük össze a maradék tejszínhabot és a porcukrot, és borítsuk be vele a feltekert tésztát, hogy a fatörzset szimuláljuk.

10. Lépés

Végül porcukrozza be a "Buche de Noel"-t porcukorral, és díszítse fondant figurákkal tetszés szerint.

11. Lépés

Tipp: A "Buche de Noel"-t egy nappal korábban is elkészítheti, és tálalásig a hűtőben tarthatja.

12. Lépés

Jó étvágyat és boldog karácsonyt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új