Forrás: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Burgonyagombóc
A burgonya gyors és egyszerű feldolgozása. Ezek a burgonyagombócok jól illenek például húsételekhez.
Hozzávalók
- 500 g Burgonya
- 200 g sima liszt
- 1 darab tojás
- só
Eljárás
Először hámozzuk meg a burgonyát, és reszeljük le durva reszelőn.
Ezután öntsünk rá forró vizet, és hagyjuk állni legalább 5 percig. Ezután alaposan csavarja ki a burgonyát.
A burgonyához adjuk hozzá a sima lisztet, a tojást, és ízlés szerint sózzuk. Ezután mindent alaposan összekeverünk, és 4 gombócot formálunk, amelyeket sós, forrásban lévő vízbe teszünk. Főzzük 25 percig.
Azt javaslom, hogy főzés közben időnként keverje meg a gombócokat, hogy ne ragadjanak az aljára. Ha szétesnek, lehetséges, hogy túl sok volt a nedvesség, vagy nem volt elég liszt. Tehát nyugodtan adjunk hozzá még lisztet, ha szükséges.