HIRDETŐ
Burgonyagombóc
A burgonyagombóc egy hagyományos magyar étel, melyet gyakran fogyasztanak levesben vagy önálló ételként különböző feltétekkel. Az alaprecept egyszerű és könnyen megvalósítható, így tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Alap
- 1 kg burgonya
- 2 ks tojás
- 6 evőkanál búzadara
- 1 csipet só
Tálaláshoz
- 150 g vaj
- 100 g zsemlemorzsa
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés - Burgonya megfőzése
2. Lépés
2. lépés - Burgonya összenyomása
3. Lépés
3. lépés - A többi hozzávaló hozzáadása
4. Lépés
4. lépés - Gombócok formázása és főzése
5. Lépés
5. lépés - Zsemlemorzsa és vaj pirítása, gombócok tálalása