HIRDETŐ

Burgonyagombóc

A burgonyagombóc egy hagyományos magyar étel, melyet gyakran fogyasztanak levesben vagy önálló ételként különböző feltétekkel. Az alaprecept egyszerű és könnyen megvalósítható, így tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alap

  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés - Burgonya megfőzése

2. Lépés

2. lépés - Burgonya összenyomása

3. Lépés

3. lépés - A többi hozzávaló hozzáadása

4. Lépés

4. lépés - Gombócok formázása és főzése

5. Lépés

5. lépés - Zsemlemorzsa és vaj pirítása, gombócok tálalása

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új