HIRDETŐ

Caprese saláta olasz módra

A Caprese saláta Olaszország ízeinek egyszerű, mégis lenyűgöző bemutatója. Mozzarella, paradicsom és friss bazsalikom egymást kiegészítő harmóniája, mindez megkoronázva egy kis olívaolajjal és balsamicóval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks közepes méretű, érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 nagy gombóc mozzarella sajt Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomot, majd szárítsuk meg őket.

2. Lépés

Szeleteljünk fel a paradicsomokat és a mozzarellát körülbelül azonos vastagságú szeletekre.

3. Lépés

Rétegezzük a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot egy tálra. Alternatívaként halmozhatjuk őket is, a lényeg, hogy minden szeletnél látható legyen mindhárom hozzávaló.

4. Lépés

Szórjuk meg a salátát frissen őrölt borssal és sóval ízlés szerint.

5. Lépés

Locsoljuk meg az egészet az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új