HIRDETŐ
Caprese saláta olasz módra
A Caprese saláta Olaszország ízeinek egyszerű, mégis lenyűgöző bemutatója. Mozzarella, paradicsom és friss bazsalikom egymást kiegészítő harmóniája, mindez megkoronázva egy kis olívaolajjal és balsamicóval.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks közepes méretű, érett paradicsom
- 2 nagy gombóc mozzarella sajt
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomot, majd szárítsuk meg őket.
2. Lépés
Szeleteljünk fel a paradicsomokat és a mozzarellát körülbelül azonos vastagságú szeletekre.
3. Lépés
Rétegezzük a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot egy tálra. Alternatívaként halmozhatjuk őket is, a lényeg, hogy minden szeletnél látható legyen mindhárom hozzávaló.
4. Lépés
Szórjuk meg a salátát frissen őrölt borssal és sóval ízlés szerint.
5. Lépés
Locsoljuk meg az egészet az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd azonnal tálaljuk.