:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ZtXUNbs0DTwPWDtY1leU/df619b56ff0ddad8c86a30cb036a44.png)
Forrás: Olga Mazyarkina via Getty Images
Cékla gnocchi recept
Szenvedélyes amatőr szakácsként mindig is élveztem a hagyományos ételek variálását szezonális alapanyagokkal. Így jött létre ez a finom céklás gnocchi recept. Gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig rendkívül jól sikerül. A mélyvörös szín természetesen vizuálisan is feltűnő, és a cékla enyhén földes íze csodálatosan harmonizál a házi gnocchi sós ízével.
Hozzávalók
- 500 g Burgonya
- 300 g cékla
- 200 g búzaliszt
- 2 sárgája
- só
- Liszt a munkához
- vaj
- Zsályalevelek
Eljárás
A céklás gnocchi recept elkészítéséhez először a lisztes burgonyát sótlan vízben puhára főzzük. Úgy tapasztaltam, hogy jobban megtartják a nedvességtartalmukat, ha egészben főzzük őket. Körülbelül 20-30 percig kell főzni. Ezután hámozzuk meg, és hagyjuk egy kicsit párolódni.
Amíg a burgonya fő, hámozzuk meg a céklát, és 180 fokos sütőben süssük kb. 40 percig, amíg villával könnyen átszúrható nem lesz. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A burgonyát és a céklát nyomja össze egy krumplinyomón keresztül, vagy pürésítse villával. A keverék ne legyen túl nedves.
Adjuk hozzá a lisztet és a tojássárgáját, majd sózzuk meg. Gyúrjunk mindent jól össze, amíg rugalmas és nem ragadós tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis lisztet vagy vizet.
Most formázza a tésztát körülbelül hüvelykujjnyi vastagságú tekercsekké, és vágjon le kis darabokat. Villával nyomkodja a tipikus gnocchi mintát.
Forraljon fel egy nagy serpenyőben sós vizet, és főzze a gnocchit, amíg a felszínre nem úszik. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe.
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket.
Vegye ki a főtt cékla gnocchit a vízből, csepegtesse le, és adja a serpenyőbe a zsályás vajjal együtt. Forgassa össze és tálalja.