HIRDETŐ

Forrás: freepik

Cigánylecsó

A cigánylecsó egy kiváló étel a hűvös őszi estéken, amikor ikonikus ízei és lenyűgöző színei egyaránt elkapják a szemünket és ízlelőbimbóinkat. A hagyományos magyar konyha elengedhetetlen eleme, amely a lecsó jellegzetes ízét a cigány kolbász és a gyümölcsös paprika tökéletes kombinációjával éri el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g cigánykolbász Hozzáadott
  • 4 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 3 ks piros paprika Hozzáadott
  • 3 ks zöld paprika Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsünk fel két evőkanál napraforgó olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát és pároljuk, amíg aranybarnává válnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a cigánykolbászt és pirítsuk meg kis közepes lángon, míg egyenletesen megpirul.

4. Lépés

Tegyük hozzá a paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi cukorral ízesítsük.

5. Lépés

Fedjük le a serpenyőt vagy a lábast és főzzük lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik, kb. 30-40 perc.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek