HIRDETŐ

Forrás: freepik

Cigánylecsó

A cigánylecsó egy kiváló étel a hűvös őszi estéken, amikor ikonikus ízei és lenyűgöző színei egyaránt elkapják a szemünket és ízlelőbimbóinkat. A hagyományos magyar konyha elengedhetetlen eleme, amely a lecsó jellegzetes ízét a cigány kolbász és a gyümölcsös paprika tökéletes kombinációjával éri el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g cigánykolbász Hozzáadott
  • 4 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 3 ks piros paprika Hozzáadott
  • 3 ks zöld paprika Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgó olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsünk fel két evőkanál napraforgó olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát és pároljuk, amíg aranybarnává válnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a cigánykolbászt és pirítsuk meg kis közepes lángon, míg egyenletesen megpirul.

4. Lépés

Tegyük hozzá a paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi cukorral ízesítsük.

5. Lépés

Fedjük le a serpenyőt vagy a lábast és főzzük lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik, kb. 30-40 perc.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új