Forrás: freepik
Cigánylecsó
A cigánylecsó egy kiváló étel a hűvös őszi estéken, amikor ikonikus ízei és lenyűgöző színei egyaránt elkapják a szemünket és ízlelőbimbóinkat. A hagyományos magyar konyha elengedhetetlen eleme, amely a lecsó jellegzetes ízét a cigány kolbász és a gyümölcsös paprika tökéletes kombinációjával éri el.
Hozzávalók
- 500 g cigánykolbász
- 4 ks nagy paradicsom
- 3 ks piros paprika
- 3 ks zöld paprika
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsünk fel két evőkanál napraforgó olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát és pároljuk, amíg aranybarnává válnak.
Adjuk hozzá a cigánykolbászt és pirítsuk meg kis közepes lángon, míg egyenletesen megpirul.
Tegyük hozzá a paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi cukorral ízesítsük.
Fedjük le a serpenyőt vagy a lábast és főzzük lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik, kb. 30-40 perc.