HIRDETŐ

Forrás: Atide from Getty Images

Citromlikőr

A citromlikőr csodálatos, frissítő ital, tökéletes a forró nyári napokon. Mindig nyár elején készítem, amikor a citromok a legédesebbek és leglédúsabbak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 6 pcs érett, nem permetezett citrom Hozzáadott
  • 1 liter Szellem Hozzáadott
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

A citromokat alaposan megmossuk és megszárítjuk. Nagyon fontos, hogy valóban tiszták legyenek, mert a likőrbe kerülő héjnak mentesnek kell lennie minden szennyeződéstől.

2. Lépés

Ezután hámozzuk meg a citromokat, ügyelve arra, hogy a héjukat ne törjük le. A legjobb, ha ezt egy zöldséghámozóval tesszük, így a citromon fehér bolyhok maradnak. Tegyük a héjakat egy nagy üvegedénybe, amelyet jól meg kell mosni és meg kell szárítani.

3. Lépés

Adja hozzá a szeszes italt az üveghez, és zárja le szorosan. Tegye félre az üveget 40 napra egy sötét, hűvös helyre. Érdemes néhány naponta megrázni az üveget.

4. Lépés

40 nap elteltével elkészítjük a cukorszirupot. A cukrot egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá, és addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Amikor a szirup elkészült, szobahőmérsékletűre hűtjük.

5. Lépés

Ha a szirup kihűlt, öntsük az üvegbe a citrommal és a szeszes itallal együtt. Alaposan keverjük össze, és zárjuk vissza az üveget. Tegye félre további 40 napra egy sötét helyen.

6. Lépés

Ezután finom szitán vagy vastag gézen keresztül szűrjük le a likőrünket. A citromlikőr most már fogyasztható, de javaslom, hogy tegyük félre még néhány napra, hogy az ízek jobban összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új