HIRDETŐ

Forrás: Atide from Getty Images

Citromlikőr

A citromlikőr csodálatos, frissítő ital, tökéletes a forró nyári napokon. Mindig nyár elején készítem, amikor a citromok a legédesebbek és leglédúsabbak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 6 pcs érett, nem permetezett citrom Hozzáadott
  • 1 liter Szellem Hozzáadott
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

A citromokat alaposan megmossuk és megszárítjuk. Nagyon fontos, hogy valóban tiszták legyenek, mert a likőrbe kerülő héjnak mentesnek kell lennie minden szennyeződéstől.

2. Lépés

Ezután hámozzuk meg a citromokat, ügyelve arra, hogy a héjukat ne törjük le. A legjobb, ha ezt egy zöldséghámozóval tesszük, így a citromon fehér bolyhok maradnak. Tegyük a héjakat egy nagy üvegedénybe, amelyet jól meg kell mosni és meg kell szárítani.

3. Lépés

Adja hozzá a szeszes italt az üveghez, és zárja le szorosan. Tegye félre az üveget 40 napra egy sötét, hűvös helyre. Érdemes néhány naponta megrázni az üveget.

4. Lépés

40 nap elteltével elkészítjük a cukorszirupot. A cukrot egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá, és addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Amikor a szirup elkészült, szobahőmérsékletűre hűtjük.

5. Lépés

Ha a szirup kihűlt, öntsük az üvegbe a citrommal és a szeszes itallal együtt. Alaposan keverjük össze, és zárjuk vissza az üveget. Tegye félre további 40 napra egy sötét helyen.

6. Lépés

Ezután finom szitán vagy vastag gézen keresztül szűrjük le a likőrünket. A citromlikőr most már fogyasztható, de javaslom, hogy tegyük félre még néhány napra, hogy az ízek jobban összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek