HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: neosomoceo

Coq au Vin, francia csirkepörkölt

Ez a recept egy egyszerű, de ízletes fogás, melyet a családom nagyon szeret. Próbáld ki bátran és élvezd a francia konyha egyik legismertebb fogásának elkészítését!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab csirke Hozzáadott
  • 4 Slice füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál répa Hozzáadott
  • 2 Szál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml csirke alaplé Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor friss kakukkfű Hozzáadott
  • só és őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olíva olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a csirkével. Tisztítsuk meg és vágjuk 8 részre. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a darabokat. Tapasztalatom szerint jobb előző nap bepácolni a csirke darabokat, így az ízek jobban összeérnek.

2. Lépés

Szeleteljük fel a szalonnát, hagymát, répát és a zellert.

3. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben olíva olajon pirítsuk meg a szalonnát. Amikor ropogósra sült, vegyük ki és tegyük félre. A maradék zsiradékban pirítsuk meg a csirke darabokat. Ezután vegyük ki őket is és tegyük félre.

4. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le. 15 perc alatt puhuljon meg a zöldség.

5. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, szórjuk rá a lisztet és kevergessük, hogy elkezdjen sűrűsödni. Ezután öntsük rá a bort és a csirke alaplevet. Kevergessük, hogy a liszt teljesen feloldódjon.

6. Lépés

Adjuk hozzá a csirkedarabokat és a szalonnát, majd fedjük le a serpenyőt. Lassú tűzön főzzük 1 órán keresztül.

7. Lépés

Az utolsó 15 percben adjuk hozzá a friss fűszernövényeket.

8. Lépés

A coq au vin-t friss, ropogós bagettel tálaljuk. A friss zöldségekkel és a ropogós szalonnával gazdag, ízletes fogás, ami a főzés során létrejött ízkomplexitástól lesz igazán különleges.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új