HIRDETŐ

Forrás: stockfotocz via Getty Images

Cordon Bleu a sütőben

Ez a sütőben sült cordon bleu recept ideális, ha a hagyományos sült változat helyett egészségesebb alternatívát keres, de mégis szeretné élvezni a cordon bleu csodálatos ízét és állagát. Ezt a receptet már több családi összejövetelen is elkészítettem, és minden alkalommal nagy tapsot kapott, és biztos vagyok benne, hogy az Ön otthonában is jól fog esni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemell filé Hozzáadott
  • 4 vékony Sonkaszeletek Hozzáadott
  • 4 Lemezek Sajt (Gouda vagy Emmentáli) Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 50 g búzaliszt Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • 3 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A cordon bleu elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ezután egy tepsit enyhén kenjen be olívaolajjal, hogy a cordon bleu kissé ropogósra süljön.

2. Lépés

Vágja be a csirkemellfilék oldalát, hogy egyfajta zseb keletkezzen, de ügyeljen arra, hogy a másik oldalát ne vágja át. Ez megkönnyíti a filék töltését.

3. Lépés

Töltse meg a csirkemellet \pockets\ a sonkával és a sajttal. Ezután fogpiszkálóval zárjuk le a nyílást, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.

4. Lépés

A töltött csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Győződjön meg róla, hogy teljesen beborítja őket.

5. Lépés

Helyezze a csirkemelleket az előkészített tepsire, és locsolja meg olívaolajjal. Ettől szép aranybarna színt kapnak, és ropogósabbá válnak.

6. Lépés

Süssük a cordon bleu-t az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg a csirke átsül, és a panírozás aranybarnára sül.

7. Lépés

A kész cordon bleu-t rövid időre konyhai papíron le kell csepegtetni, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat, ami sokkal élvezetesebbé teszi! Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új