Forrás: stockfotocz via Getty Images
Cordon Bleu a sütőben
Ez a sütőben sült cordon bleu recept ideális, ha a hagyományos sült változat helyett egészségesebb alternatívát keres, de mégis szeretné élvezni a cordon bleu csodálatos ízét és állagát. Ezt a receptet már több családi összejövetelen is elkészítettem, és minden alkalommal nagy tapsot kapott, és biztos vagyok benne, hogy az Ön otthonában is jól fog esni!
Hozzávalók
- 4 csirkemell filé
- 4 vékony Sonkaszeletek
- 4 Lemezek Sajt (Gouda vagy Emmentáli)
- 2 Tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g búzaliszt
- Só és bors a fűszerezéshez
- 3 Tablespoon olívaolaj
Eljárás
A cordon bleu elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ezután egy tepsit enyhén kenjen be olívaolajjal, hogy a cordon bleu kissé ropogósra süljön.
Vágja be a csirkemellfilék oldalát, hogy egyfajta zseb keletkezzen, de ügyeljen arra, hogy a másik oldalát ne vágja át. Ez megkönnyíti a filék töltését.
Töltse meg a csirkemellet \pockets\ a sonkával és a sajttal. Ezután fogpiszkálóval zárjuk le a nyílást, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.
A töltött csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Győződjön meg róla, hogy teljesen beborítja őket.
Helyezze a csirkemelleket az előkészített tepsire, és locsolja meg olívaolajjal. Ettől szép aranybarna színt kapnak, és ropogósabbá válnak.
Süssük a cordon bleu-t az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg a csirke átsül, és a panírozás aranybarnára sül.
A kész cordon bleu-t rövid időre konyhai papíron le kell csepegtetni, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat, ami sokkal élvezetesebbé teszi! Jó étvágyat az ételhez!