HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: LAWJR

Crème brűlée au thermomix

Évek óta készítem ezt a crème brulée receptet hű barátommal, a Thermomix-szel. Az eredmény mindig egyenletes és finom. A sima, krémes állag, a ropogós karamellás kéreg és az egyszerű, de klasszikus ízek teszik ezt a desszertet az egyik kedvencemmé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 sárgája Hozzáadott
  • 100 g Cukor és extra a karamellizáláshoz Hozzáadott
  • Egy vaníliarúd Hozzáadott
  • 500 g Krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A creme brulee elkészítéséhez tegye a tojássárgáját és a cukrot a Thermomixbe, és keverje 20 másodpercig a 3-as fokozaton. Úgy tapasztaltam, hogy ez a tökéletes beállítás ahhoz, hogy sima, homogén keveréket kapjon.

2. Lépés

Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Adja a vaníliarudat és a magokat a tejszínnel együtt a Thermomixbe. Állítsa a Thermomixet 10 percre, 80 fokra és 2-es sebességre. Ez a beállítás adja meg a krém teljes vaníliaaromáját, és jól összekeveredik a tojássárgájával és a cukorral.

3. Lépés

Ha a keverék elkészült, távolítsa el a vaníliarudat. Ossza a keveréket négy crème brulée formába. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább két órára (vagy egy éjszakára). Ez a pihentetési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a crème brulée elérje a tökéletes állagot.

4. Lépés

Tálalás előtt minden crème brulée-t egyenletesen megszórunk cukorral, és Bunsen-égővel karamellizáljuk. Vigyázat: Tartsa mozgásban az égőt, hogy a cukor ne égjen meg, amíg szép aranyszínű kérget nem képez. Tálalás előtt hagyjuk a crème brulée-t néhány percig pihenni, amíg a cukorkéreg megkeményedik.

5. Lépés

Élvezze ezt az ízletes crème brulée-t, hogy tökéletes vacsorát varázsoljon belőle!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új