Forrás: Pixabay: LAWJR
Crème brűlée au thermomix
Évek óta készítem ezt a crème brulée receptet hű barátommal, a Thermomix-szel. Az eredmény mindig egyenletes és finom. A sima, krémes állag, a ropogós karamellás kéreg és az egyszerű, de klasszikus ízek teszik ezt a desszertet az egyik kedvencemmé.
Hozzávalók
- 6 sárgája
- 100 g Cukor és extra a karamellizáláshoz
- Egy vaníliarúd
- 500 g Krém
Eljárás
A creme brulee elkészítéséhez tegye a tojássárgáját és a cukrot a Thermomixbe, és keverje 20 másodpercig a 3-as fokozaton. Úgy tapasztaltam, hogy ez a tökéletes beállítás ahhoz, hogy sima, homogén keveréket kapjon.
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat. Adja a vaníliarudat és a magokat a tejszínnel együtt a Thermomixbe. Állítsa a Thermomixet 10 percre, 80 fokra és 2-es sebességre. Ez a beállítás adja meg a krém teljes vaníliaaromáját, és jól összekeveredik a tojássárgájával és a cukorral.
Ha a keverék elkészült, távolítsa el a vaníliarudat. Ossza a keveréket négy crème brulée formába. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább két órára (vagy egy éjszakára). Ez a pihentetési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a crème brulée elérje a tökéletes állagot.
Tálalás előtt minden crème brulée-t egyenletesen megszórunk cukorral, és Bunsen-égővel karamellizáljuk. Vigyázat: Tartsa mozgásban az égőt, hogy a cukor ne égjen meg, amíg szép aranyszínű kérget nem képez. Tálalás előtt hagyjuk a crème brulée-t néhány percig pihenni, amíg a cukorkéreg megkeményedik.
Élvezze ezt az ízletes crème brulée-t, hogy tökéletes vacsorát varázsoljon belőle!