HIRDETŐ

Forrás: atlasstudio from Canva

Csalánleves

A csalánleves az egyik legegészségesebb, mégis legegyszerűbb étel a világon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Fiatal csalánlevelek Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Petrezselyem Hozzáadott
  • 112 liter Zöldség- vagy húsleves Hozzáadott
  • 2 kanalak Olaj Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mielőtt belekezdene, ne feledje, hogy a csalánt megfelelően elő kell készíteni - jól le kell öblíteni, majd forró vízzel leforrázni, hogy megszabaduljon az égető hatástól. Használjon kesztyűt, nehogy megégesse magát.

2. Lépés

Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk, amíg megpuhul.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát és a petrezselymet, és pirítsuk még néhány percig. Ez határozottan fokozza a leves ízét.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a csalánt. Pároljuk lefedve, amíg megpuhul.

5. Lépés

Öntse rá a húslevest, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 15 percig.

6. Lépés

Végül adjon hozzá vajat az ízek teljessége érdekében, és turmixolja simára a levest. Sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új