Forrás: atlasstudio from Canva
Csalánleves
A csalánleves az egyik legegészségesebb, mégis legegyszerűbb étel a világon.
Hozzávalók
- 300 g Fiatal csalánlevelek
- 1 pcs nagy hagyma
- 2 fogak Fokhagyma
- 1 Sárgarépa
- 1 Petrezselyem
- 11⁄2 liter Zöldség- vagy húsleves
- 2 kanalak Olaj
- 2 kanalak Vaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Mielőtt belekezdene, ne feledje, hogy a csalánt megfelelően elő kell készíteni - jól le kell öblíteni, majd forró vízzel leforrázni, hogy megszabaduljon az égető hatástól. Használjon kesztyűt, nehogy megégesse magát.
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát és a petrezselymet, és pirítsuk még néhány percig. Ez határozottan fokozza a leves ízét.
Most adjuk hozzá a csalánt. Pároljuk lefedve, amíg megpuhul.
Öntse rá a húslevest, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 15 percig.
Végül adjon hozzá vajat az ízek teljessége érdekében, és turmixolja simára a levest. Sóval és borssal fűszerezzük.