HIRDETŐ

Császármorzsa - smarni

A császármorzsa olyan ízletes desszert, melynek eredete Ausztriába nyúlik vissza. Magyarországon is elterjedt, és számos család karácsonyi menüjében szerepel. A \smarni\ a magyarosított változata, mely porcukorral és lekvárral tálalva különösen finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • lekvár ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjuk kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverjuk össze a vaníliás cukorral.

2. Lépés

A lisztet dolgozzuk össze a tejben, majd adjuk hozzá a tojássárga keveréket. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és öntsük bele a masszát. Mérsékelt lángon süssük 10 percig, míg az alja szépen megbarnul. Fordítsuk meg, és süssük további 10 percig.

4. Lépés

Ha a császármorzsa kész, vágjuk apró darabokra, és szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek