HIRDETŐ

Császármorzsa - smarni

A császármorzsa olyan ízletes desszert, melynek eredete Ausztriába nyúlik vissza. Magyarországon is elterjedt, és számos család karácsonyi menüjében szerepel. A \smarni\ a magyarosított változata, mely porcukorral és lekvárral tálalva különösen finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • lekvár ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjuk kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverjuk össze a vaníliás cukorral.

2. Lépés

A lisztet dolgozzuk össze a tejben, majd adjuk hozzá a tojássárga keveréket. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és öntsük bele a masszát. Mérsékelt lángon süssük 10 percig, míg az alja szépen megbarnul. Fordítsuk meg, és süssük további 10 percig.

4. Lépés

Ha a császármorzsa kész, vágjuk apró darabokra, és szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új