:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/zRMobHRsxmt_A60AEZbG/87c4adc57c91eb05a1f447e012a816.png)
Császármorzsa - smarni
A császármorzsa olyan ízletes desszert, melynek eredete Ausztriába nyúlik vissza. Magyarországon is elterjedt, és számos család karácsonyi menüjében szerepel. A \smarni\ a magyarosított változata, mely porcukorral és lekvárral tálalva különösen finom.
Hozzávalók
- 6 ks tojás
- 300 ml tej
- 200 g liszt
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 50 g vaj
- 100 g porcukor
- lekvár ízlés szerint
Eljárás
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjuk kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverjuk össze a vaníliás cukorral.
A lisztet dolgozzuk össze a tejben, majd adjuk hozzá a tojássárga keveréket. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és öntsük bele a masszát. Mérsékelt lángon süssük 10 percig, míg az alja szépen megbarnul. Fordítsuk meg, és süssük további 10 percig.
Ha a császármorzsa kész, vágjuk apró darabokra, és szórjuk meg porcukorral. Tálaljuk lekvárral.