HIRDETŐ
Cseresznye befőtt
Ez egy hagyományos magyar recept, ahol a cseresznye friss zamata jól érvényesül. Az elkészítése nem bonyolult, és a végeredmény tartós konzerv, amit egész évben élvezhetünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg cseresznye
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 5 darab Szegfűszeg
- 1 darált Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk.
2. Lépés
A cukrot a vízzel elkeverjük, és a szegfűszeggel, valamint a fahéjjal felmelegítjük.
3. Lépés
Amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a cseresznyét, és 10-15 percig forraljuk.
4. Lépés
A lekvárt a forrásban lévő üvegekbe töltjük, majd lezárjuk őket.
5. Lépés
Végül hagyjuk a befőttet teljesen kihűlni mielőtt elteszük.