HIRDETŐ

Cseresznye befőtt

Ez egy hagyományos magyar recept, ahol a cseresznye friss zamata jól érvényesül. Az elkészítése nem bonyolult, és a végeredmény tartós konzerv, amit egész évben élvezhetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 5 darab Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 darált Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk.

2. Lépés

A cukrot a vízzel elkeverjük, és a szegfűszeggel, valamint a fahéjjal felmelegítjük.

3. Lépés

Amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a cseresznyét, és 10-15 percig forraljuk.

4. Lépés

A lekvárt a forrásban lévő üvegekbe töltjük, majd lezárjuk őket.

5. Lépés

Végül hagyjuk a befőttet teljesen kihűlni mielőtt elteszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új