HIRDETŐ

Cseresznye befőtt

Ez egy hagyományos magyar recept, ahol a cseresznye friss zamata jól érvényesül. Az elkészítése nem bonyolult, és a végeredmény tartós konzerv, amit egész évben élvezhetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 5 darab Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 darált Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A cseresznyét megmossuk, és kimagozzuk.

2. Lépés

A cukrot a vízzel elkeverjük, és a szegfűszeggel, valamint a fahéjjal felmelegítjük.

3. Lépés

Amikor a cukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a cseresznyét, és 10-15 percig forraljuk.

4. Lépés

A lekvárt a forrásban lévő üvegekbe töltjük, majd lezárjuk őket.

5. Lépés

Végül hagyjuk a befőttet teljesen kihűlni mielőtt elteszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek