HIRDETŐ

Cseresznyés süti a vakációra

Ez a cseresznyés süti isteni gyümcsös finomság, amely az édes cseresznye ízét és a tökéletesen sütött tészta textúráját ötvözi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 Csésze hideg vaj felkockázva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 14 csés tej Hozzáadott
  • 2 Csésze kimagozott és félbevágott cseresznye Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

58 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 23 cm-es sütőformát.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy közepes méretű tálban

3. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk össze ujjunkkal, amíg az anyag morzsás állagú lesz.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a tejet.

5. Lépés

Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és dolgozzuk össze, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.

6. Lépés

Kenjük ki a sütőformát vajjal, majd borítsuk bele a tésztát. Nyomjuk a tésztát az aljára és oldalaira.

7. Lépés

Keverjük össze a cseresznyét, a citromlevet, az étkezési keményítőt és a cukrot egy tálban.

8. Lépés

Öntsük a cseresznyét a tésztára, majd süssük 35-40 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

9. Lépés

Hagyjuk állni 5 percig, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új