Cseresznyés süti a vakációra
Ez a cseresznyés süti isteni gyümcsös finomság, amely az édes cseresznye ízét és a tökéletesen sütött tészta textúráját ötvözi.
Hozzávalók
- 2 Csésze liszt
- 1⁄2 Csésze kristálycukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 Csésze hideg vaj felkockázva
- 1 tojás
- 1⁄4 csés tej
- 2 Csésze kimagozott és félbevágott cseresznye
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál cukor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 23 cm-es sütőformát.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy közepes méretű tálban
Adjuk hozzá a hideg vajat, és dolgozzuk össze ujjunkkal, amíg az anyag morzsás állagú lesz.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a tejet.
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és dolgozzuk össze, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.
Kenjük ki a sütőformát vajjal, majd borítsuk bele a tésztát. Nyomjuk a tésztát az aljára és oldalaira.
Keverjük össze a cseresznyét, a citromlevet, az étkezési keményítőt és a cukrot egy tálban.
Öntsük a cseresznyét a tésztára, majd süssük 35-40 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Hagyjuk állni 5 percig, majd szeleteljük és tálaljuk.