HIRDETŐ

Forrás: pundapanda Canva

Csicseriborsóleves tejszínnel és spenóttal

Ez a gazdagon ízesített, krémes csicseriborsóleves igazán különleges étel. A tejszín és a spenót ízletes kombinációja ideális választás egy hideg téli napra vagy egy átlagos hétköznapra egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 g Spenót Hozzáadott
  • 250 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 12 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks szárított chili Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csicseriborsót előző este beáztatjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Az olívaolajat felhevítjük egy nagy lábasban, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a csicseriborsót, a kurkumát, a pirospaprikát és a chilit, majd összekeverjük.

5. Lépés

Felöntjük a vízzel, majd sózzuk.

6. Lépés

Közepes lángon főzzük a levest, amíg a csicseriborsó meg nem puhul.

7. Lépés

Hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és további 5 percig főzzük.

8. Lépés

Végül hozzáadjuk a tejszínt, majd összekeverjük és még 1-2 percig főzzük.

9. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük az ízeket, és szükség esetén utánaízesítünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek