HIRDETŐ

Forrás: pundapanda Canva

Csicseriborsóleves tejszínnel és spenóttal

Ez a gazdagon ízesített, krémes csicseriborsóleves igazán különleges étel. A tejszín és a spenót ízletes kombinációja ideális választás egy hideg téli napra vagy egy átlagos hétköznapra egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 g Spenót Hozzáadott
  • 250 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 12 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks szárított chili Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csicseriborsót előző este beáztatjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Az olívaolajat felhevítjük egy nagy lábasban, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk.

4. Lépés

Hozzáadjuk a csicseriborsót, a kurkumát, a pirospaprikát és a chilit, majd összekeverjük.

5. Lépés

Felöntjük a vízzel, majd sózzuk.

6. Lépés

Közepes lángon főzzük a levest, amíg a csicseriborsó meg nem puhul.

7. Lépés

Hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és további 5 percig főzzük.

8. Lépés

Végül hozzáadjuk a tejszínt, majd összekeverjük és még 1-2 percig főzzük.

9. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük az ízeket, és szükség esetén utánaízesítünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új