:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/b8LEvESU5yc-Zcn2P271/f672a4818f7ae183d66bc8e79ee939.jpeg)
Forrás: pundapanda Canva
Csicseriborsóleves tejszínnel és spenóttal
Ez a gazdagon ízesített, krémes csicseriborsóleves igazán különleges étel. A tejszín és a spenót ízletes kombinációja ideális választás egy hideg téli napra vagy egy átlagos hétköznapra egyaránt.
Hozzávalók
- 200 g csicseriborsó
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g Spenót
- 250 ml Tejszín
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1⁄2 teáskanál pirospaprika
- 1 ks szárított chili
- 1 teáskanál só
- 500 ml víz
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük egy nagy lábasban, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csicseriborsót, a kurkumát, a pirospaprikát és a chilit, majd összekeverjük.
Felöntjük a vízzel, majd sózzuk.
Közepes lángon főzzük a levest, amíg a csicseriborsó meg nem puhul.
Hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és további 5 percig főzzük.
Végül hozzáadjuk a tejszínt, majd összekeverjük és még 1-2 percig főzzük.
Tálalás előtt ellenőrizzük az ízeket, és szükség esetén utánaízesítünk.