HIRDETŐ

Forrás: ivanmateev from Getty Images Signature

Csirke ananászon

Ez az ananászos csirke recept az egyik kedvencem, mivel az ízletes csirkedarabokat egzotikus gyümölcsökkel kombinálja. Az ananász édességet kölcsönöz az ételnek, amely tökéletes kontrasztot alkot a többi hozzávalóval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csirke Mellek Hozzáadott
  • 1 db ananász Hozzáadott
  • 3 EK szójaszósz Hozzáadott
  • 1 EK méz Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
  • 4 csészék Rizs Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemellet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Tisztítsa meg az ananászt, és vágja a csirkéhez hasonló méretű darabokra.

2. Lépés

Keverje össze a szójaszószt, a mézet, a sót és a borsot egy tálban, és hagyja a csirkedarabokat kb. 30 percig pácolódni benne.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és tegye bele a pácolt csirkét. Süssük meg mindkét oldalát.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk az ananászdarabokat, és egy ideig együtt pároljuk az egészet. Az ananász hozzáadását a végén tudom ajánlani, hogy egy kicsit szaftos maradjon.

5. Lépés

Köretként a rizs illik ehhez a csirkéhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új