Forrás: ivanmateev from Getty Images Signature
Csirke ananászon
Ez az ananászos csirke recept az egyik kedvencem, mivel az ízletes csirkedarabokat egzotikus gyümölcsökkel kombinálja. Az ananász édességet kölcsönöz az ételnek, amely tökéletes kontrasztot alkot a többi hozzávalóval.
Hozzávalók
- 4 Csirke Mellek
- 1 db ananász
- 3 EK szójaszósz
- 1 EK méz
- 2 EK Olívaolaj
- 4 csészék Rizs
- Só és őrölt fekete bors
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Tisztítsa meg az ananászt, és vágja a csirkéhez hasonló méretű darabokra.
Keverje össze a szójaszószt, a mézet, a sót és a borsot egy tálban, és hagyja a csirkedarabokat kb. 30 percig pácolódni benne.
Egy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és tegye bele a pácolt csirkét. Süssük meg mindkét oldalát.
Ezután hozzáadjuk az ananászdarabokat, és egy ideig együtt pároljuk az egészet. Az ananász hozzáadását a végén tudom ajánlani, hogy egy kicsit szaftos maradjon.
Köretként a rizs illik ehhez a csirkéhez.