Csirke mell krémes parmezán mártásban
Egylábas ebéd
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g Mellek szorító
- 200 g Gombák
- só
- Fekete bors
- olaj
Mártás
- 1 EK vaj
- 2 Fokhagyma gerezdek
- 1 EK sima liszt speciális
- 1 bögre Jó étvágyat
- 200 ml Tejszínhab
- reszelt parmezán
- Maroknyi bébi spenót
- Fokhagyma fűszer
- só
- Fekete bors
Eljárás
A húst megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megfűszerezzük és mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon a serpenyőben. Kivesszük a serpenyőből a tányérra, és félretesszük.
A csiperkegombákat megmossuk és széles szeletekre vágjuk. Ugyanabban a zsiradékban sütjük meg őket, amiben a húst is elkészítettük. Néhány perc után őket is kiemeljük és félretesszük egy másik tányéron.
Szósz: Most hozzáadjuk a sütéshez 1 evőkanál vajat és hagyjuk megolvadni közepes tűzön. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, egy ideig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a besűrítéshez.
Hozzáadjuk a húslevest (bouillonból használtam), a tejszínt, a reszelt parmezánt és a fokhagyma fűszert. Fűszerezzük, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot. Főzzük még 1-2 percig, végül a már kész gombát és húst visszatesszük a mártásba.