HIRDETŐ
Csirke mell krémes parmezán mártásban

Csirke mell krémes parmezán mártásban

Egylábas ebéd

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 500 g Mellek szorító Hozzáadott
  • 200 g Gombák Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott

Mártás

  • 1 EK vaj Hozzáadott
  • 2 Fokhagyma gerezdek Hozzáadott
  • 1 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 bögre Jó étvágyat Hozzáadott
  • 200 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • reszelt parmezán Hozzáadott
  • Maroknyi bébi spenót Hozzáadott
  • Fokhagyma fűszer Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk és vastagabb szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megfűszerezzük és mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon a serpenyőben. Kivesszük a serpenyőből a tányérra, és félretesszük.

2. Lépés

A csiperkegombákat megmossuk és széles szeletekre vágjuk. Ugyanabban a zsiradékban sütjük meg őket, amiben a húst is elkészítettük. Néhány perc után őket is kiemeljük és félretesszük egy másik tányéron.

3. Lépés

Szósz: Most hozzáadjuk a sütéshez 1 evőkanál vajat és hagyjuk megolvadni közepes tűzön. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, egy ideig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a besűrítéshez.

4. Lépés

Hozzáadjuk a húslevest (bouillonból használtam), a tejszínt, a reszelt parmezánt és a fokhagyma fűszert. Fűszerezzük, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot. Főzzük még 1-2 percig, végül a már kész gombát és húst visszatesszük a mártásba.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új