Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Csirke rakott burgonyával és sajttal
Ez a klasszikus, csirke, burgonya és sajt hármasa a kényelmes, de finom családi vacsorák alapja. A lédús csirkemell, a ropogós burgonya és az olvadó sajt tökéletes harmóniát alkot, amely egy kiadós és ízletes étel.
Hozzávalók
Csirke
- 1⁄2 kg csirkemell filé
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Burgonya
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
Sajt
- 200 g reszelt trappista sajt
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, és fűszerezzük sóval, borssal.
A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
Borítsunk ki egy tepsit olajjal, és helyezzük bele a burgonyaszeleteket úgy, hogy fedjék egymást. Szórjuk meg sóval.
A burgonyarétegre helyezzük a csirkeszeleteket, majd hintse meg a reszelt sajttal.
Borítsuk be a tepsit alufóliával, és süssük 60 percig.
Távolítsuk el az alufóliát, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Tálaljuk forrón, friss zöldsalátával.