Csirke rizottó
A csirke rizottó egy krémes olasz rizottó étel, melyben a csirke hússal összefőzött rizs friss zöldségekkel van összekeverve. Népszerű szerte a világban a gazdag textúrája és ízlése miatt.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ks sárgarépa
- 1 ks zellerszár
- 300 g Rizs
- 1 l csirkeleves
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 40 g parmezán sajt
- 2 evőkanál vaj
Eljárás
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütjük mindkét oldalukat.
Amikor a csirke aranybarnára pirult, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Adjuk hozzá a finomra vágott zellert és sárgarépát, és pároljuk közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel a fehérborral. Hagyjuk, hogy a bor főni kezdjen, majd öntsük hozzá a csirkelevest.
Kevergessük állandóan, hogy a rizs krémes állagot kapjon. Ha szükséges, borsozzuk és sózzuk a rizottót.
Amikor a rizottó már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot.
Tálaljuk melegen, a tetejére szórjunk még egy kevés parmezánt.