HIRDETŐ

Csirke rizottó

A csirke rizottó egy krémes olasz rizottó étel, melyben a csirke hússal összefőzött rizs friss zöldségekkel van összekeverve. Népszerű szerte a világban a gazdag textúrája és ízlése miatt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkecomb Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks zellerszár Hozzáadott
  • 300 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 40 g parmezán sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütjük mindkét oldalukat.

2. Lépés

Amikor a csirke aranybarnára pirult, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott zellert és sárgarépát, és pároljuk közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel a fehérborral. Hagyjuk, hogy a bor főni kezdjen, majd öntsük hozzá a csirkelevest.

6. Lépés

Kevergessük állandóan, hogy a rizs krémes állagot kapjon. Ha szükséges, borsozzuk és sózzuk a rizottót.

7. Lépés

Amikor a rizottó már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejére szórjunk még egy kevés parmezánt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új