HIRDETŐ

Csirke rizottó

A csirke rizottó egy krémes olasz rizottó étel, melyben a csirke hússal összefőzött rizs friss zöldségekkel van összekeverve. Népszerű szerte a világban a gazdag textúrája és ízlése miatt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkecomb Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks zellerszár Hozzáadott
  • 300 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 40 g parmezán sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütjük mindkét oldalukat.

2. Lépés

Amikor a csirke aranybarnára pirult, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott zellert és sárgarépát, és pároljuk közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel a fehérborral. Hagyjuk, hogy a bor főni kezdjen, majd öntsük hozzá a csirkelevest.

6. Lépés

Kevergessük állandóan, hogy a rizs krémes állagot kapjon. Ha szükséges, borsozzuk és sózzuk a rizottót.

7. Lépés

Amikor a rizottó már majdnem kész, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, a tetejére szórjunk még egy kevés parmezánt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek