Forrás: Rogerio_Andrade from Getty Images
Csirke töltelékkel
Ez a töltelékes sült csirke receptje generációk óta nagymamáink konyhájában a kedvencünk, és még mindig szívesen készítjük családi összejövetelekre vagy osztálytalálkozókra. Mind a töltelék, mind a csirke puha, szaftos és ízgazdag.
Hozzávalók
Csirke:
- 1 csirke
- só, bors
- 1 Kanál Paprika
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
Töltelék:
- 1 baguette
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- Egy marék petrezselyemzöldet
- 100 g vaj
- 50 ml Smetana
- só, bors
Eljárás
A csirkét megmossuk és megszárítjuk, majd sóval, borssal, paprikával és fokhagymával fűszerezzük.
A bagettet vágja apró kockákra, és keverje össze a reszelt fokhagymával, a petrezselyemmel, a vajjal és a tejszínnel. Sóval és borssal fűszerezzük.
Ezzel a keverékkel töltse meg a csirkét.
Tegyük a csirkét egy tepsibe, locsoljuk meg vízzel, és 180 fokon süssük kb. 2 órán át. Sütés közben többször locsoljuk meg a csirkét a zsírral.
Tálalja kedvenc köretével - például sült zöldségekkel vagy sült burgonyával.