HIRDETŐ

Forrás: Rogerio_Andrade from Getty Images

Csirke töltelékkel

Ez a töltelékes sült csirke receptje generációk óta nagymamáink konyhájában a kedvencünk, és még mindig szívesen készítjük családi összejövetelekre vagy osztálytalálkozókra. Mind a töltelék, mind a csirke puha, szaftos és ízgazdag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirke:

  • 1 csirke Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Kanál Paprika Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott

Töltelék:

  • 1 baguette Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • Egy marék petrezselyemzöldet Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 50 ml Smetana Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A csirkét megmossuk és megszárítjuk, majd sóval, borssal, paprikával és fokhagymával fűszerezzük.

2. Lépés

A bagettet vágja apró kockákra, és keverje össze a reszelt fokhagymával, a petrezselyemmel, a vajjal és a tejszínnel. Sóval és borssal fűszerezzük.

3. Lépés

Ezzel a keverékkel töltse meg a csirkét.

4. Lépés

Tegyük a csirkét egy tepsibe, locsoljuk meg vízzel, és 180 fokon süssük kb. 2 órán át. Sütés közben többször locsoljuk meg a csirkét a zsírral.

5. Lépés

Tálalja kedvenc köretével - például sült zöldségekkel vagy sült burgonyával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új