HIRDETŐ
Csirkemáj rizottó
Egy finom, gazdag és tartalmas étel, amely igazi komfort étele lehet a hidegebb hónapokban. A csirkemáj és a rizs kombinációja garantáltan az összes ízlelőbimbódat kényezteti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Rizottó
- 200 g Rizs
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 1000 ml csirkealaplé
Csirkemáj
- 500 g csirkemáj
- 1 Kanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg.
2. Lépés
Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk együtt pár percig, majd öntsük fel a fehérborral.
3. Lépés
Közepes lángon főzzük, amíg a bor elpárolog, majd öntsük fel a csirkealaplével.
4. Lépés
A csirkemájat mossuk meg, majd egy serpenyőben, olívaolajon süssük meg, sózzuk, borsozzuk.
5. Lépés
A megfőtt rizottóhoz adjuk hozzá a sült csirkemájat, alaposan keverjük össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
6. Lépés
Tálaljuk forrón, a tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.