HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csirkemellcsíkok bundában, az igazi húsos csemege

Egy igazi húsos csemege, a bundázott csirkemell csíkok! Bőségesen panírozva, majd ropogósra sütve az egész család kedvence lehet. Vicces neve ellenére ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amelyet bármilyen körettel kínálhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott

Panírhoz:

  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott

Sütéshez:

  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Az elkészítési folyamat nagyon egyszerű. A csirkemell filéket először megmossuk és papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.

2. Lépés

Ezután sózzuk, borsozzuk őket megfelelően. A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát külön tálakba szórjuk, a tojást pedig felverjük.

3. Lépés

A csirkemelleket először a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Addig ismételjük a panírozást, amíg szép vastag bundát nem kapunk.

4. Lépés

Egy teflonos serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd sütjük benne az előkészített csíkokat mindkét oldalukon, amíg aranybarnává nem válnak.

5. Lépés

Az elkészült csirkemellcsíkokat bármilyen körettel tálalhatjuk, legyen az rizs, krumpli vagy bármilyen zöldség.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új