Forrás: Pixabay
Csirkemellcsíkok bundában, az igazi húsos csemege
Egy igazi húsos csemege, a bundázott csirkemell csíkok! Bőségesen panírozva, majd ropogósra sütve az egész család kedvence lehet. Vicces neve ellenére ez egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amelyet bármilyen körettel kínálhatunk.
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 4 ks csirkemell filé
- só, bors ízlés szerint
Panírhoz:
- 100 g liszt
- 2 ks tojás
- 200 g zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Eljárás
Az elkészítési folyamat nagyon egyszerű. A csirkemell filéket először megmossuk és papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
Ezután sózzuk, borsozzuk őket megfelelően. A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát külön tálakba szórjuk, a tojást pedig felverjük.
A csirkemelleket először a lisztbe, utána a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Addig ismételjük a panírozást, amíg szép vastag bundát nem kapunk.
Egy teflonos serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd sütjük benne az előkészített csíkokat mindkét oldalukon, amíg aranybarnává nem válnak.
Az elkészült csirkemellcsíkokat bármilyen körettel tálalhatjuk, legyen az rizs, krumpli vagy bármilyen zöldség.