HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TerriC

Csirkemelles rakott tészta

Ez a csirkemelles rakott tészta a hétvégi családi ebédek egyik kedvenc fogása nálunk. Egyaránt szeretik a felnőttek és a gyerekek is. Egyszerű és gyors elkészíteni, ráadásul a hűtőbe előző nap elkészítve, a következő napon csak sütni kell.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 400 g csirkemell Hozzáadott
  • 300 g tészta (pl. penne vagy fusilli) Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olaj vagy vaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. Figyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert azok nehezebben átsülnek.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Saját tapasztalatom alapján ajánlom, hogy a fokhagymát mindig keverjük a hagymához, mert így jól eloszlik a tésztában.

3. Lépés

Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Közben főzzük meg a tésztát sós vízben. Fontos, hogy ne főzzük túl a tésztát, mert a sütőben még tovább fog puhulni.

5. Lépés

Ha a csirke már szép aranybarna, adjuk hozzá a főzőtejszínt. Kevergessük át, míg a szósz kissé besűrűsödik.

6. Lépés

Egy hőálló tálba vegyítsük össze a tésztát a tejszínes csirkemellel és a felét a reszelt sajtnak.

7. Lépés

A tetejét szórjuk meg a maradék sajttal és tegyük előmelegített sütőbe. Apró trükköm: ha a sajt tetejét meglocsoljuk néhány csepp olajjal, szép pirosra sül.

8. Lépés

Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük aranybarnára a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új