Forrás: Pixabay: TerriC
Csirkemelles rakott tészta
Ez a csirkemelles rakott tészta a hétvégi családi ebédek egyik kedvenc fogása nálunk. Egyaránt szeretik a felnőttek és a gyerekek is. Egyszerű és gyors elkészíteni, ráadásul a hűtőbe előző nap elkészítve, a következő napon csak sütni kell.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 300 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
- 200 g reszelt sajt
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- olaj vagy vaj a sütéshez
Eljárás
Először a csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. Figyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok, mert azok nehezebben átsülnek.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Saját tapasztalatom alapján ajánlom, hogy a fokhagymát mindig keverjük a hagymához, mert így jól eloszlik a tésztában.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk.
Közben főzzük meg a tésztát sós vízben. Fontos, hogy ne főzzük túl a tésztát, mert a sütőben még tovább fog puhulni.
Ha a csirke már szép aranybarna, adjuk hozzá a főzőtejszínt. Kevergessük át, míg a szósz kissé besűrűsödik.
Egy hőálló tálba vegyítsük össze a tésztát a tejszínes csirkemellel és a felét a reszelt sajtnak.
A tetejét szórjuk meg a maradék sajttal és tegyük előmelegített sütőbe. Apró trükköm: ha a sajt tetejét meglocsoljuk néhány csepp olajjal, szép pirosra sül.
Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük aranybarnára a tetejét.