Forrás: Youtube
Csirkés taco guacamoléval
Nagyon ütős étel lett, ne féljetek kipróbálni!
Hozzávalók
A fűszeres csirkéhez
- 500 g csirkecombfilé
- só
- bors
- 1 tk Fahéj
- 1 tk római kömény
- 1 ek tabasco chipotle szósz
- 1 tk paradicsomsűrítmény
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés víz
A tacohoz
- 1 ks Avokádó
- 2 ks koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 1 ks lime leve
- só
- bors
- 4 ks taco shell
- tejföl
Eljárás
A csirkecombfiléket sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük fahéjjal és római köménnyel és egy nagy adag Tabasco chipotle szósszal. Egy serpenyőben elkezdjük megpirítani a paradicsomsűrítményt, aztán öntünk hozzá egy kevés olajat és megsütjük benne a csirkét. Mikor kész van letakarjuk alufóliával és hagyjuk kicsit állni.
Ezalatt összekeverjük az avokádó salátát, amihez egy érett avokádót felkockázunk, adunk hozzá néhány szintén felkockázott kokélparadicsomot és apróra vágott lilahagymát. Ráfacsarjuk a lime levét, sózzuk borsozzuk és alaposan összekeverjük.
A megsült csirkecombokat felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szaftot is és összeszereljük a tacokat. A taco shellbe kanalazunk az avokádósalátából, mehet rá egy adag sült, fűszeres csirke és végül a tejföl.