HIRDETŐ
Forrás: Sebalos from Getty Images
Csirkeszósz
Az ízletes csirkeszósz tökéletes ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Csirkehús
- 2 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 100 ml főzőtejszín
- 1 db Porlasztott por
- 1 kanál só és bors
- Petrezselyem zöld
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Szeleteljük fel és sózzuk meg a húst.
2. Lépés
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
3. Lépés
Forró olajban sütjük a darabolt húst, és minden oldalát megpirítjuk.
4. Lépés
Hozzáadjuk a vágott hagymát és fokhagymát, sütőport, tejszínt és fűszereket. Mindent összekeverünk és hagyjuk kb. 20 percig párolni fedő alatt.
5. Lépés
A mártásnak sűrűnek és krémesnek kell lennie. Ha túl híg, hozzáadhatunk egy kis vizben oldott lisztet.
6. Lépés
Petróleajjal és rizzsel vagy tésztával tálaljuk.