HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Csodálatos csicseriborsó Veggie Burger Patties

A tápanyagokban gazdag és ízgazdag, fehérjékkel teli és egészséges zöldségekkel tökéletesen kiegyensúlyozott pástétomok. Vegán, gyomorkímélő, és abszolút sláger a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 csésze Főtt vagy konzerv csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 Nagy sárgarépa, finomra reszelve Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 12 Piros paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Főtt barna rizs vagy quinoa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Köménypor Hozzáadott
  • Egy marék friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Zsemlemorzsa vagy zabliszt Hozzáadott
  • Olívaolaj főzéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Öblítse le és csepegtesse le a csicseriborsót, ha konzervből van. Tapasztalataink szerint érdemes meggyőződni arról, hogy teljesen szárazak, mielőtt pépesítjük őket, mert így jobban kötődnek a pástétomok.

2. Lépés

A csicseriborsót tegye egy nagy tálba, és villával vagy krumplinyomóval jól pépesítse, amíg egy kissé darabos keveréket nem kap. Próbáljuk meg nem túlságosan összetörni, mert egy kis textúra érdekesebbé teszi a pitéket.

3. Lépés

Adja a finomra reszelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát, a felaprított fokhagymát, az apróra vágott paprikát, a főtt rizst vagy quinoát, a köményport, a friss petrezselymet, a sót és a borsot a csicseriborsópüréhez. Keverje össze az egészet, amíg jól összeáll. Javaslom, hogy kézzel keverjük össze, így jobban megkötik a hozzávalókat.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a zsemlemorzsát vagy zablisztet a keverékhez, és folytassuk a keverést. A kötőanyag segít megszilárdítani a keveréket, és megakadályozza, hogy a piték szétessenek sütés közben.

5. Lépés

Formázzon a keverékből hat egyenletes méretű pogácsát. Ha a keverék ragadós, nedvesítse meg a kezét egy kicsit vízzel, hogy megkönnyítse a folyamatot. Sütés előtt hagyja a pogácsákat néhány percig pihenni, hogy megtartsák a formájukat - ezt a praktikus tippet az évek során tanultam meg.

6. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. Óvatosan helyezze a pogácsákat a serpenyőbe, és süsse őket mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek. Lehet, hogy ehhez a sütési módhoz több olajra van szükség, de így a piték szép ropogósak lesznek.

7. Lépés

Tálaljuk a húspogácsákat zsemlében a kívánt feltétekkel vagy köretként friss salátával, jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új