HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Csodálatos csicseriborsó Veggie Burger Patties

A tápanyagokban gazdag és ízgazdag, fehérjékkel teli és egészséges zöldségekkel tökéletesen kiegyensúlyozott pástétomok. Vegán, gyomorkímélő, és abszolút sláger a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 csésze Főtt vagy konzerv csicseriborsó Hozzáadott
  • 1 Nagy sárgarépa, finomra reszelve Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 12 Piros paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Főtt barna rizs vagy quinoa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Köménypor Hozzáadott
  • Egy marék friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Zsemlemorzsa vagy zabliszt Hozzáadott
  • Olívaolaj főzéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Öblítse le és csepegtesse le a csicseriborsót, ha konzervből van. Tapasztalataink szerint érdemes meggyőződni arról, hogy teljesen szárazak, mielőtt pépesítjük őket, mert így jobban kötődnek a pástétomok.

2. Lépés

A csicseriborsót tegye egy nagy tálba, és villával vagy krumplinyomóval jól pépesítse, amíg egy kissé darabos keveréket nem kap. Próbáljuk meg nem túlságosan összetörni, mert egy kis textúra érdekesebbé teszi a pitéket.

3. Lépés

Adja a finomra reszelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát, a felaprított fokhagymát, az apróra vágott paprikát, a főtt rizst vagy quinoát, a köményport, a friss petrezselymet, a sót és a borsot a csicseriborsópüréhez. Keverje össze az egészet, amíg jól összeáll. Javaslom, hogy kézzel keverjük össze, így jobban megkötik a hozzávalókat.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a zsemlemorzsát vagy zablisztet a keverékhez, és folytassuk a keverést. A kötőanyag segít megszilárdítani a keveréket, és megakadályozza, hogy a piték szétessenek sütés közben.

5. Lépés

Formázzon a keverékből hat egyenletes méretű pogácsát. Ha a keverék ragadós, nedvesítse meg a kezét egy kicsit vízzel, hogy megkönnyítse a folyamatot. Sütés előtt hagyja a pogácsákat néhány percig pihenni, hogy megtartsák a formájukat - ezt a praktikus tippet az évek során tanultam meg.

6. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. Óvatosan helyezze a pogácsákat a serpenyőbe, és süsse őket mindkét oldalukon kb. 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek. Lehet, hogy ehhez a sütési módhoz több olajra van szükség, de így a piték szép ropogósak lesznek.

7. Lépés

Tálaljuk a húspogácsákat zsemlében a kívánt feltétekkel vagy köretként friss salátával, jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek