Forrás: Pixabay: RitaE
Csodálatos csirke és rizs rakott
Ez a csirke és rizs rakott étel a kényelmes házi készítésű ételek varázsával rendelkezik. A krémes, sós és ízletes összetevők egyensúlya teszi különlegessé ezt az ételt.
Hozzávalók
- 11⁄2 font Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 1 csésze Hosszú szemű fehér rizs (főzés nélkül)
- 1 konzervek Gombakrémleves
- 1 konzervek Csirkekrémleves
- 11⁄2 konzervdobozok Víz (leveses dobozban)
- 1 csomag Hagymaleves keverék
- só és bors ízlés szerint
- Apróra vágott friss petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 325 F-ra. Én a hosszabb sütési időhöz egy kicsit alacsonyabb hőmérsékletet preferálok, mert így a csirke átsül anélkül, hogy kiszáradna.
Vegyünk egy 13x9 colos lábas tálat, és egyenletesen terítsük el az alján a főtt rizst. Úgy tapasztaltam, hogy egy ilyen méretű edény használata adja az optimális rizs-mártás arányt.
A csirkemelleket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és a rizsréteg fölé helyezzük. Ne feledje, hogy a csirkét közvetlenül a sütés előtt fűszerezve ízletes marad.
Egy külön tálba öntse bele a gombakrémlevest, a csirkekrémlevest, a vizet és a hagymaleves-keveréket. Keverje ezt jól össze, amíg össze nem keveredik. Ez a leveses keverék nemcsak hatalmas ízt ad, hanem segít abban is, hogy a rizs tökéletesen megfőjön és krémes legyen.
Öntse ezt a leveses keveréket egyenletesen a csirkére és a rizsre a lábasban. Győződjön meg róla, hogy mindent teljesen befed. Ez az a rész, ahol a varázslat megtörténik, mivel az ízek sütés közben keverednek, tovább gazdagítva az ételek ízét.
Fedje le az edényt alufóliával, és tegye a sütőbe kb. 1 óra 45 percre. Az alufólia segít a hő egyenletes eloszlásában, és megakadályozza, hogy a teteje túlsüljön, miközben a belseje még sül.
Sütés után hagyja a lábast kb. 10 percig állni. És voilá! A csirke és rizs rakott tálalásra kész. Díszítse friss petrezselyemmel, hogy friss legyen, és hogy színt adjon az ételnek, ez nem kötelező, de én mindig úgy találom, hogy feldobja az étel általános megjelenését.