Forrás: Pixabay: blandinejoannic
Csodás Cupcake recept
Én személyesen többször készítettem már el ezt a receptet, és a családom mindig imádja! Egy klasszikus cupcake recept, de egy kis személyes csavarral. A muffinok mindig szépen megsülnek, a krém pedig omlik a szájban. Finom, egyszerű és minden alkalomra tökéletes.
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 200 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 200 ml tej
A krémhez:
- 300 g porcukor
- 150 g vaj
- 1 tk vanília aroma
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a cupcake formákat. A tapasztalatom szerint hasznos, ha mindegyik formába belehelyezünk egy muffin papírkapszulát, így a tészta nem ragad bele a formába.
A vajat dolgozzuk habosra a cukorral. Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat egyenként, mindig alaposan keverjük el. Nagyon fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek, mert ellenkező esetben a vajas-cukros keverék összeállhat.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. Ezután felváltva adjuk a vajas keverékhez a lisztes és a tej felét. Az utolsó adag liszt hozzáadása után még keverjük 1-2 percig, hogy a tészta jól összeálljon.
Kanalazzuk a tésztát a formákba, majd süssük 25 percig, vagy tűpróbáig. Azt tapasztaltam, hogy az időzítés nagyon fontos: ha a cupcake túlsütött, kiszáradhat, kevésbé sütött cupcake viszont nem tartja meg a formáját. Tervezzük be, hogy az első adag után ellenőrizzük egy fogvájóval, hogy a tészta jól átsült-e.
A krém elkészítése: A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vanília aromával. Fontos, hogy ez az állag jó kemény legyen, és jól formázható a cupcake tetejére.
A süteményeket hűtsük le teljesen, mielőtt a krémmel díszítjük őket. Óvatosan, de határozott mozdulatokkal helyezzük a krémet a muffin tetejére.