HIRDETŐ

Forrás: canva

Csodás diós linzer

Minden évben, ha közeleg a karácsony, eszembe jut nagymamám csodás diós linzere. Amióta ő megtanított erre a receptre, minden évben elkészítem, és mindig nagy sikert arat.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 150 g dió Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás sárgája Hozzáadott
  • lekvár (ízlés szerint, én szilvával szeretem) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a diót daráljuk le, de vigyázat, nehogy túl finomra daráljuk, a linzerbe jól illik a darabosan maradt dió. Hasznos tipp: a diót pirítsuk meg kissé a sütőben, így még intenzívebb lesz az íze!

2. Lépés

Ezután a darált diót összekeverjük a liszttel és a cukrokkal egy tálban, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

3. Lépés

A tésztát letakarva tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Én általában előző este elkészítem a tésztát, így van ideje alaposan összeérni a hűtőben.

4. Lépés

A tésztát vékonyan nyújtjuk ki és kiszaggatjuk. Az egyik adaggal készítsünk teljes formákat, a másik adaggal pedig szíveket, csillagokat vagy más formákat vágjunk ki a linzerből.

5. Lépés

180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen megéghet!

6. Lépés

Még melegen megkenjük a lekvárral, és ráhelyezzük a kivágott tetejét. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új