HIRDETŐ

Forrás: canva

Csodás diós linzer

Minden évben, ha közeleg a karácsony, eszembe jut nagymamám csodás diós linzere. Amióta ő megtanított erre a receptre, minden évben elkészítem, és mindig nagy sikert arat.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 150 g dió Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás sárgája Hozzáadott
  • lekvár (ízlés szerint, én szilvával szeretem) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a diót daráljuk le, de vigyázat, nehogy túl finomra daráljuk, a linzerbe jól illik a darabosan maradt dió. Hasznos tipp: a diót pirítsuk meg kissé a sütőben, így még intenzívebb lesz az íze!

2. Lépés

Ezután a darált diót összekeverjük a liszttel és a cukrokkal egy tálban, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

3. Lépés

A tésztát letakarva tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Én általában előző este elkészítem a tésztát, így van ideje alaposan összeérni a hűtőben.

4. Lépés

A tésztát vékonyan nyújtjuk ki és kiszaggatjuk. Az egyik adaggal készítsünk teljes formákat, a másik adaggal pedig szíveket, csillagokat vagy más formákat vágjunk ki a linzerből.

5. Lépés

180 fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen megéghet!

6. Lépés

Még melegen megkenjük a lekvárral, és ráhelyezzük a kivágott tetejét. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek