Csodaszép cseresznyés pite
A cseresznyés pite egy finom nyári édesség, amelyben a cseresznye friss íze dominál. A végeredmény egy lédús és finom pite lesz, amely kiváló desszert lehet akár ebéd után, akár uzsonnára.
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 Csomag instant éleszt
- 1 tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- 250 ml langyos tej
- 50 g vaj
- csipet só
Töltelékhez:
- 1 kg cseresznye
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál kristálycukor
Krémhez:
- 2 tojás
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál kristálycukor
Eljárás
A tészta elkészítése: A lisztet összekeverjük azlesztővelorral és aval. Hozzáadjuk a tojást, a langyos tejet és a vajat, majd alaposan összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük 30 percig.
A töltelék elkészítése: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és félretesszük. A keményítőt összekeverjük a cukorral, majd ezt a keveréket a cseresznyére szórjuk és alaposan összeke: Aásokat kikeverjük a tejföllel és a cukorral.
A tészta kinyújtása: Az előkészített tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy közepes méretű tepsibe helyezzük. A tészta széleit villával megszálj
A töékrendezése: A tésztára egyenletesen elosztjuk a cseresznyét.
A krém elrendezése: A csernyére öntjük a tojásos-tejfölös krémet.
Sütés: Az elkészült süteményt előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.