HIRDETŐ

Csodaszép cseresznyés pite

A cseresznyés pite egy finom nyári édesség, amelyben a cseresznye friss íze dominál. A végeredmény egy lédús és finom pite lesz, amely kiváló desszert lehet akár ebéd után, akár uzsonnára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tésztához:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag instant éleszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 250 ml langyos tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 2 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott

Krémhez:

  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet összekeverjük azlesztővelorral és aval. Hozzáadjuk a tojást, a langyos tejet és a vajat, majd alaposan összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük 30 percig.

2. Lépés

A töltelék elkészítése: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és félretesszük. A keményítőt összekeverjük a cukorral, majd ezt a keveréket a cseresznyére szórjuk és alaposan összeke: Aásokat kikeverjük a tejföllel és a cukorral.

3. Lépés

A tészta kinyújtása: Az előkészített tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy közepes méretű tepsibe helyezzük. A tészta széleit villával megszálj

4. Lépés

A töékrendezése: A tésztára egyenletesen elosztjuk a cseresznyét.

5. Lépés

A krém elrendezése: A csernyére öntjük a tojásos-tejfölös krémet.

6. Lépés

Sütés: Az elkészült süteményt előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új