HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Csokis gesztenyés kekszgolyók
A fantasztikus gesztenyepürén kívül számos más finomságot is készíthetünk a cukrozatlan gesztenyemasszából. Például ez a csodafinom gesztenyés kekszgolyó is ugyanilyen desszertkülönlegesség.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 3 ek porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 20 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg puha vaj
- 2 ek rum
- 1⁄2 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
A darált kekszet egy tálba tesszük, hozzádjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a gesztenyét, a puha vajat és a rumot, és összekeverjük az egészet. Lassan hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk. Ezután kézzel kb. 3 cm-es golyókat formázunk belőle, majd 10 percre a hűtőbe tesszük.
2. Lépés
A csokoládét felolvasztjuk az olajjal. A fogpiszkálóra tűzött gesztenyés kekszgolyókat a csokiszószba mártjuk úgy, hogy a tetejüket ne érje, és gesztenye kinézetű legyen. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 30 perc múlva tálalhatjuk.