HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: katetsib

Csokis meggyes muffin

A kombinációja a csokoládénak és a meggynek egyszerűen ellenállhatatlan, a csokis meggyes muffin mindig nagy siker az otthonunkban. Gyakran készítem hétvégéken reggelire vagy délutáni teához. A csokoládé és a meggy keverékében megtalálható édesközép és savanykás utóíz hihetetlenül harmonikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 140 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Holland kakaópor Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 150 g meggy (befőtt vagy friss) Hozzáadott
  • 80 g csokoládé durvára aprítva, vagy csoki chips Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az előkészületek során először is az előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Ezután elkészítjük a muffin formát, akár papírkapszlikat vagy szilikon formát használhatunk. Személyes tapasztalatom szerint a muffinpapírok jobban formába tartják a muffinokat, de a szilikon formával is könnyen elkészíthetőek.

2. Lépés

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. Egy apró trükk az, hogy a kakaóport szitáljuk a tészta többi részébe, így biztosítjuk, hogy ne legyenek csomók a tésztában. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet és jól elkeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat is beledolgozzuk. Végül hozzákeverjük a meggyet és a csokoládét. Az egyes muffin formába töltött tészták között érdemes egyenletesen eloszlatni a meggyet és a csokoládét, hogy minden muffinba kerüljön belőlük. 20 percig sütjük őket a sütőben.

3. Lépés

Muffinokat mindig langyosan tálaljuk. Párom kedvence, ha egy kis vaníliafagylalttal és csoki öntettel szolgálom fel. De a tejfölös-ös teasütemények is nagyon jól passzolnak hozzá.

4. Lépés

Lehetőleg az elkészülte után 2 napon belül fogyasszuk el, és tároljuk őket légáteresztő dobozban. Határozottan mondhatom, hogy a másnapra maradt muffinok is nagyon finomak, mert a meggyes töltelék igazán puha és nedves marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új