HIRDETŐ

Forrás: AtlasStudio for Getty Images

Csokoládé fondü

Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 ml Krém Hozzáadott
  • 2 evőkanál Rum vagy kirsch (nem kötelező) Hozzáadott
  • Változatos gyümölcsök közül lehet választani (pl. eper, banán, ananász, szőlő, alma). Hozzáadott
  • Különböző kekszek és gofrik, mályvacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A csokoládéfondü elkészítéséhez először mossuk meg és szárítsuk meg a gyümölcsöt, majd vágjuk falatnyi darabokra. A gyümölcsök kiválasztásánál a fantáziának nincsenek határai. Én személy szerint az eper és a banán különösen jól illik a csokoládéhoz, de természetesen bármit használhat, amit csak szeretne.

2. Lépés

A csokoládét vágja kisebb darabokra. Javaslom, hogy tejcsokoládé helyett étcsokoládét használjunk, mivel annak intenzívebb az íze, és a fondü nem lesz túl édes.

3. Lépés

A tejszínt melegítsük fel egy fondüedényben, de ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a csokoládét, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel. Most lenne itt az ideje, hogy hozzáadjuk az alkoholt, ha szeretnénk. A rum vagy a kirsch tökéletesen kiegészíti a csokoládé ízét, de természetesen nem kötelező.

4. Lépés

Amikor a csokoládé teljesen felolvadt és sima állagú, tegye a fondüt egy teáskannára. Most már mindenki felnyársalhatja kedvenc gyümölcs- vagy kekszdarabkáit egy fondüvillára, és belemártogathatja a csokoládés finomságba. Jó szórakozást a partin a csokoládéfondüvel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új