Forrás: AtlasStudio for Getty Images
Csokoládé fondü
Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 100 ml Krém
- 2 evőkanál Rum vagy kirsch (nem kötelező)
- Változatos gyümölcsök közül lehet választani (pl. eper, banán, ananász, szőlő, alma).
- Különböző kekszek és gofrik, mályvacukor
Eljárás
A csokoládéfondü elkészítéséhez először mossuk meg és szárítsuk meg a gyümölcsöt, majd vágjuk falatnyi darabokra. A gyümölcsök kiválasztásánál a fantáziának nincsenek határai. Én személy szerint az eper és a banán különösen jól illik a csokoládéhoz, de természetesen bármit használhat, amit csak szeretne.
A csokoládét vágja kisebb darabokra. Javaslom, hogy tejcsokoládé helyett étcsokoládét használjunk, mivel annak intenzívebb az íze, és a fondü nem lesz túl édes.
A tejszínt melegítsük fel egy fondüedényben, de ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a csokoládét, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel. Most lenne itt az ideje, hogy hozzáadjuk az alkoholt, ha szeretnénk. A rum vagy a kirsch tökéletesen kiegészíti a csokoládé ízét, de természetesen nem kötelező.
Amikor a csokoládé teljesen felolvadt és sima állagú, tegye a fondüt egy teáskannára. Most már mindenki felnyársalhatja kedvenc gyümölcs- vagy kekszdarabkáit egy fondüvillára, és belemártogathatja a csokoládés finomságba. Jó szórakozást a partin a csokoládéfondüvel!