Forrás: Canva
Csokoládé sütemény
Ízletes és gyors csokoládétészta receptje csokoládédarabkákkal.
Hozzávalók
- 100 g félig durva liszt
- 100 g darált dió
- 150 g palmarin
- 50 Reszelt étcsokoládé
- 1 Vanillin cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál hideg víz
- 1 evőkanál kakaó
- 5 ks Tojás
- Csokoládédarabok a díszítéshez
Eljárás
Törjük fel a tojásokat, és osszuk szét a sárgájára és a fehérjére. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével. Habverés közben adjunk hozzá kb. 1 evőkanál hideg vizet és a kimért cukor kb. egyharmadát.
Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, és keverjük össze a kakaóporral, a darált dióval és a sütőporral.
Vágjuk fel a margarint és törjük össze a csokoládét. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben vagy egyszerűen a mikrohullámú sütőben. A szobahőmérsékletű margarint kézi habverővel a maradék cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan, folyamatosan verve adjuk hozzá a tojássárgáját.
Végül csak a lisztet és a havat adjuk hozzá felváltva kézzel, kanállal.
Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.
Süssük 180 °C-on körülbelül 30 percig. A sütés vége előtt emelje a hőmérsékletet 200 °C-ra.
Ha szeretné, sütés előtt apró csokoládédarabkákat szórhat a csokoládétésztára.