HIRDETŐ

Forrás: Canva

Csokoládé sütemény

Ízletes és gyors csokoládétészta receptje csokoládédarabkákkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 100 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g palmarin Hozzáadott
  • 50 Reszelt étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 Vanillin cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 5 ks Tojás Hozzáadott
  • Csokoládédarabok a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Törjük fel a tojásokat, és osszuk szét a sárgájára és a fehérjére. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével. Habverés közben adjunk hozzá kb. 1 evőkanál hideg vizet és a kimért cukor kb. egyharmadát.

2. Lépés

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, és keverjük össze a kakaóporral, a darált dióval és a sütőporral.

3. Lépés

Vágjuk fel a margarint és törjük össze a csokoládét. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben vagy egyszerűen a mikrohullámú sütőben. A szobahőmérsékletű margarint kézi habverővel a maradék cukorral habosra keverjük.

4. Lépés

Fokozatosan, folyamatosan verve adjuk hozzá a tojássárgáját.

5. Lépés

Végül csak a lisztet és a havat adjuk hozzá felváltva kézzel, kanállal.

6. Lépés

Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.

7. Lépés

Süssük 180 °C-on körülbelül 30 percig. A sütés vége előtt emelje a hőmérsékletet 200 °C-ra.

8. Lépés

Ha szeretné, sütés előtt apró csokoládédarabkákat szórhat a csokoládétésztára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek