HIRDETŐ

Forrás: Canva

Csokoládé sütemény

Ízletes és gyors csokoládétészta receptje csokoládédarabkákkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 100 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 100 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g palmarin Hozzáadott
  • 50 Reszelt étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 Vanillin cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 5 ks Tojás Hozzáadott
  • Csokoládédarabok a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Törjük fel a tojásokat, és osszuk szét a sárgájára és a fehérjére. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével. Habverés közben adjunk hozzá kb. 1 evőkanál hideg vizet és a kimért cukor kb. egyharmadát.

2. Lépés

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, és keverjük össze a kakaóporral, a darált dióval és a sütőporral.

3. Lépés

Vágjuk fel a margarint és törjük össze a csokoládét. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben vagy egyszerűen a mikrohullámú sütőben. A szobahőmérsékletű margarint kézi habverővel a maradék cukorral habosra keverjük.

4. Lépés

Fokozatosan, folyamatosan verve adjuk hozzá a tojássárgáját.

5. Lépés

Végül csak a lisztet és a havat adjuk hozzá felváltva kézzel, kanállal.

6. Lépés

Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tepsibe.

7. Lépés

Süssük 180 °C-on körülbelül 30 percig. A sütés vége előtt emelje a hőmérsékletet 200 °C-ra.

8. Lépés

Ha szeretné, sütés előtt apró csokoládédarabkákat szórhat a csokoládétésztára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új