Forrás: GSDesign via Adobe Stock
Csokoládé szalámis desszert sütés nélkül
Néhány éve készítettem először ezt a csokoládészalámit, és azóta az egyik kedvenc desszertem lett. Nem csak az íze és a kinézete egyedi, de könnyen elkészíthető, és tökéletes kis édes nassolnivalónak vagy kávé mellé.
Hozzávalók
- 200 g keserédes csokoládé
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 2 Tojás
- 200 g Keksz (pl. vajas keksz vagy amarettini)
- porcukor
- Választható: apróra vágott diófélék vagy aszalt gyümölcsök
Eljárás
A csokoládé szalámi recept elkészítéséhez először olvaszd fel a csokoládét a vajjal együtt egy vízforraló edényben. Fontos, hogy a víz ne fröccsenjen a csokoládéra, különben csomós lesz. A csokoládé sem szabad túl forrónak lennie, különben elveszti fényét.
Amíg a csokoládé olvad, a kekszet egy zacskóban morzsoljuk össze. Javaslom, hogy különböző méretű morzsákat hagyjunk meg, hogy a szalámi szép textúrát kapjon.
Egy másik tálban keverje simára a cukrot és a tojásokat.
Az olvasztott csokoládét lassan keverje a cukor és a tojás keverékébe.
Most adjuk hozzá az összetört kekszet (és opcionálisan diót vagy aszalt gyümölcsöt) a csokoládékeverékhez, és keverjük jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik.
Ezután formázza a keveréket tekercsbe, és csomagolja be fóliába. Nyomja le erősen, hogy a szalámi jellegzetes formáját kapja. Hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át dermedni.
Tálalás előtt szórja meg a csokoládészalámit porcukorral, hogy a szalámi megjelenését utánozza.
Jó szórakozást a kipróbálásukhoz és jó szórakozást!