HIRDETŐ

Forrás: GSDesign via Adobe Stock

Csokoládé szalámis desszert sütés nélkül

Néhány éve készítettem először ezt a csokoládészalámit, és azóta az egyik kedvenc desszertem lett. Nem csak az íze és a kinézete egyedi, de könnyen elkészíthető, és tökéletes kis édes nassolnivalónak vagy kávé mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 g Keksz (pl. vajas keksz vagy amarettini) Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
  • Választható: apróra vágott diófélék vagy aszalt gyümölcsök Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A csokoládé szalámi recept elkészítéséhez először olvaszd fel a csokoládét a vajjal együtt egy vízforraló edényben. Fontos, hogy a víz ne fröccsenjen a csokoládéra, különben csomós lesz. A csokoládé sem szabad túl forrónak lennie, különben elveszti fényét.

2. Lépés

Amíg a csokoládé olvad, a kekszet egy zacskóban morzsoljuk össze. Javaslom, hogy különböző méretű morzsákat hagyjunk meg, hogy a szalámi szép textúrát kapjon.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje simára a cukrot és a tojásokat.

4. Lépés

Az olvasztott csokoládét lassan keverje a cukor és a tojás keverékébe.

5. Lépés

Most adjuk hozzá az összetört kekszet (és opcionálisan diót vagy aszalt gyümölcsöt) a csokoládékeverékhez, és keverjük jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik.

6. Lépés

Ezután formázza a keveréket tekercsbe, és csomagolja be fóliába. Nyomja le erősen, hogy a szalámi jellegzetes formáját kapja. Hagyjuk a hűtőben legalább 2 órán át dermedni.

7. Lépés

Tálalás előtt szórja meg a csokoládészalámit porcukorral, hogy a szalámi megjelenését utánozza.

8. Lépés

Jó szórakozást a kipróbálásukhoz és jó szórakozást!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új