HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cegoh

Csokoládé szuflé

Az életben sok olyan dolog van, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de mégis csodálatos ízélményt nyújt - ilyen a csokoládé szuflé is. Sokáig bámultam a recepteket és félelmetesnek tűnt a gondolat, hogy szuflét készítsek, de egy nap úgy döntöttem, nekifutok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Fontos, hogy a sütőnk megfelelően fel legyen melegedve, mert a tökéletes szuflé alapja a magas hőmérséklet.

2. Lépés

A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Itt arra figyelj, hogy a csoki ne égjen oda, lassú tűzön olvassza, gyakran kevergetve.

3. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. Ezzel óvatosan bánj, semmiképpen se kerüljön tojássárgájába tojásfehérje, mert akkor nem lesz elég habos a tészta.

4. Lépés

A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, lisztet, egy csipet sót és néhány csepp vanília aromát, majd alaposan elkeverjük.

5. Lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Itt fontos, hogy tiszta, zsírmentes legyen a keverőtál és a habverő is, mert különben nem lesz kellően kemény a habunk.

6. Lépés

A csokis masszát óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl, hogy a levegős, könnyed textúrát megtartsuk.

7. Lépés

A masszát előre kivajazott, lisztezett kis tálkákba öntjük, majd 15 percig sütjük.

8. Lépés

Finoman porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk, mert a szuflét a legfinomabb, ha forrón esszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új