Forrás: Lesyy from Getty Images
Csokoládékrém muffinokhoz
Csokoládékrém a muffinokhoz, amely nagyszerű ízű.
Hozzávalók
- 200 g tejcsokoládé
- 100 g Vaj
- 200 ml Tejszínhab
- 2 kanalak porcukor
Eljárás
A tejcsokoládét vágja kisebb darabokra, a vajat pedig szeletelje fel.
Olvassza fel a vajat a csokoládéval egy serpenyőben közepes lángon. Ha mindkét összetevő teljesen felolvadt és homogén masszává olvadt, akkor jó alapot adnak a krémünknek. Fontos, hogy megállás nélkül kevergessük, nehogy a csokoládé megégjen.
Adjuk hozzá a tejszínhabot a csokoládékeverékhez, és keverjük össze az egészet. Ha a tejszínhabod kihűlt a hűtőből, akkor jobb, ha egy kicsit átmelegíted, nehogy a csokoládé hirtelen visszahúzódjon.
Vegye le a keveréket a tűzről, és hagyja egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük jól össze az egészet.
Hagyja a krémet a hűtőben megdermedni. A muffinokra kenhető, ha teljesen kihűlt.