Csokoládétorta
Babka kávéval vagy teával. Egy finom délutánt köthetsz össze a desszerteddel. A kókusz és a csokoládé kombinációja sosem unalmas.
Hozzávalók
Gyakran
- 3 db Tojás
- 100 g méz
- 250 g Sima tönkölyliszt
- 120 g Fehér joghurt
- 1 csomagolás sütőpor
- 10 g kókuszzsír
- 150 ml Tej
- Csipet Szöveg
2/3 kakaós rész (út)
- 15 g kakaó
- 30 g Nincs szükség csokoládé fehérjére
- A több csokoládé ízéért használhat olvasztott csokoládét is
1/3 Kókuszos rész (út)
- 15 g reszelt kókusz
- 20 g Kókuszliszt
- 15 g Nem kell a fehérje
- egy kicsit Víz
Eljárás
A bundt formát kikenjük (én kókuszolaj spray-t használtam) és megszórjuk (én spelt és kókuszlisztet használtam).
A tojásfehérjét csipet sóval felverjük. A tojássárgáját mézzel keverjük ki, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a tejet és a joghurtot, majd mindent összekeverünk. Ezután hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A tésztát kettéosztjuk, 2/3-át és 1/3-át. Az első (nagyobb) részhez hozzáadjuk a kakaós alapanyagokat, a másikhoz pedig a kókuszdarabokat. Az űrlapra öntjük a kakaókeverék felét, majd ráöntjük a kókuszos részt és végül a maradék kakaós részt. 180 fokon sütjük kb. 45 percig.