HIRDETŐ

Csontos csirkemell recept

A tökéletesen átsült, de mégis szaftos csirkemellhez a közepes hőfokon hosszabb ideig tartó sütés a titok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csontos csirkemell Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ebben a lépésben nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsuk a húsokat, hiszen a felesleges víz ronthatja a sült hús állagát.

2. Lépés

Dörzsöljük be az olajjal, a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti sóval és borssal. Én általában először az olajat és a fokhagymát használom, mivel ez segít, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húsra.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd helyezzük a húsokat egy sütőtálba. Érdemes a csirkéket egy rétegben elhelyezni, hogy egyenletesen süljenek meg.

4. Lépés

Süssük a húsokat 20-25 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

5. Lépés

A sült csirkemelleket csepegtessük meg frissen facsart citromlével, és hintjük meg aprított petrezselyemmel a tetejükre.

6. Lépés

Tálaljuk rizzsel, tésztával, salátával, vagy akár burgonyapürével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új