HIRDETŐ

Csontos csirkemell recept

A tökéletesen átsült, de mégis szaftos csirkemellhez a közepes hőfokon hosszabb ideig tartó sütés a titok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csontos csirkemell Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ebben a lépésben nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsuk a húsokat, hiszen a felesleges víz ronthatja a sült hús állagát.

2. Lépés

Dörzsöljük be az olajjal, a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti sóval és borssal. Én általában először az olajat és a fokhagymát használom, mivel ez segít, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húsra.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd helyezzük a húsokat egy sütőtálba. Érdemes a csirkéket egy rétegben elhelyezni, hogy egyenletesen süljenek meg.

4. Lépés

Süssük a húsokat 20-25 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

5. Lépés

A sült csirkemelleket csepegtessük meg frissen facsart citromlével, és hintjük meg aprított petrezselyemmel a tetejükre.

6. Lépés

Tálaljuk rizzsel, tésztával, salátával, vagy akár burgonyapürével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek