Csontos csirkemell recept
A tökéletesen átsült, de mégis szaftos csirkemellhez a közepes hőfokon hosszabb ideig tartó sütés a titok.
Hozzávalók
- 4 csontos csirkemell
- 2 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A csirkemelleket alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ebben a lépésben nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsuk a húsokat, hiszen a felesleges víz ronthatja a sült hús állagát.
Dörzsöljük be az olajjal, a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti sóval és borssal. Én általában először az olajat és a fokhagymát használom, mivel ez segít, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a húsra.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd helyezzük a húsokat egy sütőtálba. Érdemes a csirkéket egy rétegben elhelyezni, hogy egyenletesen süljenek meg.
Süssük a húsokat 20-25 percig, majd forgassuk meg őket, és süssük további 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sült csirkemelleket csepegtessük meg frissen facsart citromlével, és hintjük meg aprított petrezselyemmel a tetejükre.
Tálaljuk rizzsel, tésztával, salátával, vagy akár burgonyapürével.