Forrás: canva
Csülökpörkölt bográcsban
A csülökpörkölt bográcsban igazi meghitt családi vagy baráti összejövetelek alapja lehet. Ez a hagyományos magyar étel egyszerűen elkészíthető, bár az ízét maximálisan kihozni némi időt és türelmet igényel.
Hozzávalók
- 2 kg csülök
- 4 Fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
- 3 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 l víz
Eljárás
A csülköt mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A hagymákat és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
Melegítsük fel az olajat a bográcsban, majd adjuk hozzá a csülköt és pirítsuk meg mindkét oldalát.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd keverjük át. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a pirospaprikát.
Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Időnként öntsünk hozzá vizet, hogy a hús ne égjen oda.
Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a felvágott zöldpaprikát és paradicsomot.
Ha szükséges, még pótolhatunk vizet, és főzzük kb. 30 percig tovább, míg a zöldségek is megpuhulnak.
Tálaljuk forrón, friss kenyérrel vagy nokedlivel.