HIRDETŐ

Forrás: Gianluca_Dii from Getty Images

Cukkini rizottó parmezánnal

Finom cukkini rizottó parmezánnal. A recept egyszerű, de a főzéshez egy kis idő és türelem szükséges. Az eredmény azonban megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 darab cukkini Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először apróra vágjuk a hagymát, és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és hagyja, hogy aranyszínűre főjön, majd fokozatosan öntse fel a húslevessel. Egy fontos szabály a rizottó elkészítésénél: mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, hogy a rizst ellepje, majd hagyjuk, amíg a rizs fel nem szívja az alaplevet.

4. Lépés

Közben reszeljük le a cukkinit és a parmezánt.

5. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a reszelt cukkinit.

6. Lépés

Ha a rizs teljesen megfőtt (egy kicsit al dente maradjon), adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot. Ezen a ponton már nem főzném tovább, csak megkeverem, és hagyom állni a tűzhelyen. Ez a saját trükköm a tökéletes rizottóhoz - a parmezánt és a vajat csak a végén kell hozzáadni, hogy megőrizze összetéveszthetetlen ízét és krémességét.

7. Lépés

Végül sóval és borssal fűszerezzük a rizottót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek