HIRDETŐ

Forrás: Gianluca_Dii from Getty Images

Cukkini rizottó parmezánnal

Finom cukkini rizottó parmezánnal. A recept egyszerű, de a főzéshez egy kis idő és türelem szükséges. Az eredmény azonban megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 darab cukkini Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először apróra vágjuk a hagymát, és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és hagyja, hogy aranyszínűre főjön, majd fokozatosan öntse fel a húslevessel. Egy fontos szabály a rizottó elkészítésénél: mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, hogy a rizst ellepje, majd hagyjuk, amíg a rizs fel nem szívja az alaplevet.

4. Lépés

Közben reszeljük le a cukkinit és a parmezánt.

5. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a reszelt cukkinit.

6. Lépés

Ha a rizs teljesen megfőtt (egy kicsit al dente maradjon), adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot. Ezen a ponton már nem főzném tovább, csak megkeverem, és hagyom állni a tűzhelyen. Ez a saját trükköm a tökéletes rizottóhoz - a parmezánt és a vajat csak a végén kell hozzáadni, hogy megőrizze összetéveszthetetlen ízét és krémességét.

7. Lépés

Végül sóval és borssal fűszerezzük a rizottót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új