Forrás: Gianluca_Dii from Getty Images
Cukkini rizottó parmezánnal
Finom cukkini rizottó parmezánnal. A recept egyszerű, de a főzéshez egy kis idő és türelem szükséges. Az eredmény azonban megéri.
Hozzávalók
- 300 g Arborio rizs
- 1 darab cukkini
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 l Zöldségleves
- 200 ml fehérbor
- 50 g Vaj
- 100 g parmezán sajt
- Só, fekete bors
Eljárás
Először apróra vágjuk a hagymát, és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk még néhány percig.
Adja hozzá a rizst a serpenyőbe, és hagyja, hogy aranyszínűre főjön, majd fokozatosan öntse fel a húslevessel. Egy fontos szabály a rizottó elkészítésénél: mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, hogy a rizst ellepje, majd hagyjuk, amíg a rizs fel nem szívja az alaplevet.
Közben reszeljük le a cukkinit és a parmezánt.
Amikor a rizs már majdnem kész, adjuk hozzá a reszelt cukkinit.
Ha a rizs teljesen megfőtt (egy kicsit al dente maradjon), adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot. Ezen a ponton már nem főzném tovább, csak megkeverem, és hagyom állni a tűzhelyen. Ez a saját trükköm a tökéletes rizottóhoz - a parmezánt és a vajat csak a végén kell hozzáadni, hogy megőrizze összetéveszthetetlen ízét és krémességét.
Végül sóval és borssal fűszerezzük a rizottót.