Cukkinis-tonhalas fasírt
A cukkini és a tonhal tökéletes kombinációja fasírt formájában, amely görög salátával és tzatzikival kiváló! Ráadásul sütőben sütjük, így az olaj felesleges mennyisége nem jelent veszélyt.
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 120 g tonhal a saját levében
- 1⁄4 bögre reszelt sajt
- 1⁄4 bögre Simlis tönkölyliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1⁄2 tk só
- 1⁄4 darált Füstös bors
Eljárás
A cukkinit durvára reszeljük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percig, amíg levét kiengedi.
Helyezze a pürét szitába vagy gézbe, és préselje ki belőle a lehető legtöbb levet.
A kiszáradt cukkinit visszatesszük a tálba és összekeverjük a lé nélküli tonhallal, sajttal, liszttel, tojással, összenyomott fokhagymával és fűszerekkel.
A húst fasírtnyival formázzuk és szalvétával bélelt tepsire helyezzük. Megcseppenhetjük egy kis olajjal.
Sütjük őket 200°C-on körülbelül 20-25 percig aranybarnára. A sütés közepénél megfordítjuk őket a másik oldalra, hogy egyenletesen átsüljenek.