HIRDETŐ
Forrás: canva
Cvekedli
A Cvekedli egy hagyományos magyar édesség, mely rendkívül népszerű a nemzetközi konyhákban is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A tésztához:
- 200 g búzadara
- 4 tojás
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 500 g tehéntúró
- 100 g finomítatlan nádcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
A cukros tejhez:
- 1 l tej
- 100 g finomítatlan nádcukor
- 100 g vaj
HIRDETŐ
Eljárás
28 perc.
1. Lépés
Keverje össze a búzaddarát, a tojást és a csipetnyi sót, hogy elkészítse a tésztát.
2. Lépés
Formázzon kis golyókat a tésztából, majd tegye félre.
3. Lépés
Keverje össze a töltelék hozzávalóit, amíg sima és finom nem lesz.
4. Lépés
Töltsön a tésztagolyókba a túrós keverékből.
5. Lépés
Egy nagy fazékban forraljon fel tejet a cukorral.
6. Lépés
Ha a tej forr, adjunk hozzá a cvekedliket, és főzzük őket a cukros tejben, amíg a tészta meg nem puhul.
7. Lépés
Tálalás előtt öntsünk a tetejére olvasztott vajat.