HIRDETŐ

Forrás: canva

Cvekedli

A Cvekedli egy hagyományos magyar édesség, mely rendkívül népszerű a nemzetközi konyhákban is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 200 g búzadara Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró Hozzáadott
  • 100 g finomítatlan nádcukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai Hozzáadott

A cukros tejhez:

  • 1 l tej Hozzáadott
  • 100 g finomítatlan nádcukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

28 perc.
1. Lépés

Keverje össze a búzaddarát, a tojást és a csipetnyi sót, hogy elkészítse a tésztát.

2. Lépés

Formázzon kis golyókat a tésztából, majd tegye félre.

3. Lépés

Keverje össze a töltelék hozzávalóit, amíg sima és finom nem lesz.

4. Lépés

Töltsön a tésztagolyókba a túrós keverékből.

5. Lépés

Egy nagy fazékban forraljon fel tejet a cukorral.

6. Lépés

Ha a tej forr, adjunk hozzá a cvekedliket, és főzzük őket a cukros tejben, amíg a tészta meg nem puhul.

7. Lépés

Tálalás előtt öntsünk a tetejére olvasztott vajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új