Forrás: Pixabay: Anestiev
Darált kekszes torta sütés nélkül
Meglehetősen egyszerű desszertet ajánlok most nektek, dús, krémes és rendkívül finom darált kekszes tortát, sütés nélkül. Már többször elkészítettem, így a tapasztalataimat örömmel megosztom veletek. Az eredmény mindig remek – a család pedig imádja!
Hozzávalók
- 500 g darált keksz
- 250 g vaj
- 200 g porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 ml tej
- Tetejére csokoládé máz vagy csokoládé reszelék
Eljárás
Először is, a vajat megolvasztjuk. Én ezt mindig lassú tűzön szoktam csinálni, hogy ne égjen oda. Aztán hagyjuk kicsit hűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntjük a megolvasztott vajat és a tejet.
Alaposan összedolgozzuk az összetevőket, amíg egyformán nedvesen és homogénné nem válik a massza. Ha túl száraznak tűnik, nyugodtan adj hozzá még egy kis tejet. Ha túl lágy, még egy kis darált kekszet.
Ezt a masszát egy tortaformába nyomkodjuk, szépen elsimítjuk a tetejét. Én egy kanál hátulját szoktam használni ennek eléréséhez.
Most jöhet rá a csokoládé bevonat vagy a reszelék. Az előbbi esetén a csokoládét megolvasztjuk, majd simán rácsurgatjuk a tortánkra.
Miután elkészültünk, hűtőbe tesszük a tortát, és addig hagyjuk benne, amíg a csokoládémáz meg nem köt és a torta is kellően megszilárdul, legjobb ha ezt egy éjszakára tesszük.
Végül pedig csak ki kell szedni a hűtőből, szeletelni és már tálalhatjuk is.