HIRDETŐ

Forrás: canva

Diós csiga

A diós csiga egy népszerű magyar sütemény, amely karakterisztikus csiga formáját a tészta feltekerésével kapja. Gazdagon töltött finom diós töltelékkel. Tökéletes választás reggeli kávé mellé, vagy egy hosszú délutáni tea mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott

Diós töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

65 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és a meleg tejjel.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a felkelt élesztőt.

3. Lépés

Gyúrjuk össze a tésztát és hagyjuk kelni 30 percet.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a diós töltelékkel.

5. Lépés

Tekergessük fel a tésztát, majd vágjunk belőle kb. 2 cm széles csigákat.

6. Lépés

Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk őket újabb 15 percig kelni.

7. Lépés

A csigákat kenjük le felvert tojással, majd süssük őket 180 fokon 20-25 percig.

8. Lépés

Hagyjuk a csigákat kihűlni a tepsiben, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új