Forrás: canva
Diós csiga
A diós csiga egy népszerű magyar sütemény, amely karakterisztikus csiga formáját a tészta feltekerésével kapja. Gazdagon töltött finom diós töltelékkel. Tökéletes választás reggeli kávé mellé, vagy egy hosszú délutáni tea mellé.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 250 ml tej
- 1 csipet só
- 70 g cukor
- 2 ks tojás
Diós töltelék
- 200 g darált dió
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál citromhéj
Eljárás
Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és a meleg tejjel.
A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a felkelt élesztőt.
Gyúrjuk össze a tésztát és hagyjuk kelni 30 percet.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a diós töltelékkel.
Tekergessük fel a tésztát, majd vágjunk belőle kb. 2 cm széles csigákat.
Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk őket újabb 15 percig kelni.
A csigákat kenjük le felvert tojással, majd süssük őket 180 fokon 20-25 percig.
Hagyjuk a csigákat kihűlni a tepsiben, majd tálaljuk.