HIRDETŐ

Forrás: canva

Diós csiga

A diós csiga egy népszerű magyar sütemény, amely karakterisztikus csiga formáját a tészta feltekerésével kapja. Gazdagon töltött finom diós töltelékkel. Tökéletes választás reggeli kávé mellé, vagy egy hosszú délutáni tea mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott

Diós töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

65 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és a meleg tejjel.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a felkelt élesztőt.

3. Lépés

Gyúrjuk össze a tésztát és hagyjuk kelni 30 percet.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a diós töltelékkel.

5. Lépés

Tekergessük fel a tésztát, majd vágjunk belőle kb. 2 cm széles csigákat.

6. Lépés

Helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk őket újabb 15 percig kelni.

7. Lépés

A csigákat kenjük le felvert tojással, majd süssük őket 180 fokon 20-25 percig.

8. Lépés

Hagyjuk a csigákat kihűlni a tepsiben, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek