HIRDETŐ

Forrás: Olga Kriger from Canva

Diós torta mascarponéval

Ez a diós mascarponés torta minden alkalomra remek választás, legyen szó születésnapról, névnapi ünnepségről vagy csak azért, mert valami édesre vágysz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A testület számára:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 12 csomagok sütőpor Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • Citromlé és reszelt citromhéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • fehér csokoládé Hozzáadott
  • Dió a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a diót, a lisztet és a sütőport. Ezek a hozzávalók alkotják a kéreg alapját.

3. Lépés

A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra verjük. Fontos, hogy a vajat szobahőmérsékleten tartsuk, így jobban fel tudjuk verni.

4. Lépés

Adjuk hozzá a diós keveréket és a vaníliakivonatot a vajas habhoz. Keverjük össze az egészet jól.

5. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse a sütőben kb. 30-40 percig, vagy amíg a sütemény átsül. A diós kéreg hajlamos gyorsan elkészülni, ezért próbáljuk meg fél óra sütés után megszurkálni.

6. Lépés

Sütés után hagyja kihűlni a süteményt.

7. Lépés

Közben készítse el a tejszínt. Keverjük össze a mascarponét a porcukorral, a levével és a reszelt citromhéjjal.

8. Lépés

Vágjuk a tésztát 2-3 részre, és kenjük közéjük a mascarponés krémet.

9. Lépés

A maradék krémet kenje a torta külső oldalára.

10. Lépés

A saját fantáziája szerint díszítheti, például csokoládét önthet rá, és diódarabokat rakhat rá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új