Forrás: Olga Kriger from Canva
Diós torta mascarponéval
Ez a diós mascarponés torta minden alkalomra remek választás, legyen szó születésnapról, névnapi ünnepségről vagy csak azért, mert valami édesre vágysz.
Hozzávalók
A testület számára:
- 200 g darált dió
- 100 g liszt
- 100 g Vaj
- 3 db Tojás
- 150 g Cukor
- 1⁄2 csomagok sütőpor
- 1 kanál vanília kivonat
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 200 g porcukor
- Citromlé és reszelt citromhéj
Díszítéshez:
- fehér csokoládé
- Dió a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy tálban keverjük össze a diót, a lisztet és a sütőport. Ezek a hozzávalók alkotják a kéreg alapját.
A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra verjük. Fontos, hogy a vajat szobahőmérsékleten tartsuk, így jobban fel tudjuk verni.
Adjuk hozzá a diós keveréket és a vaníliakivonatot a vajas habhoz. Keverjük össze az egészet jól.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse a sütőben kb. 30-40 percig, vagy amíg a sütemény átsül. A diós kéreg hajlamos gyorsan elkészülni, ezért próbáljuk meg fél óra sütés után megszurkálni.
Sütés után hagyja kihűlni a süteményt.
Közben készítse el a tejszínt. Keverjük össze a mascarponét a porcukorral, a levével és a reszelt citromhéjjal.
Vágjuk a tésztát 2-3 részre, és kenjük közéjük a mascarponés krémet.
A maradék krémet kenje a torta külső oldalára.
A saját fantáziája szerint díszítheti, például csokoládét önthet rá, és diódarabokat rakhat rá.