HIRDETŐ
Dödölle serpenyőben

Dödölle serpenyőben

Legkedvesebb ételünk a dödölle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 25 dkg rétesliszt Hozzáadott
  • 4 ks közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • Zsír/ olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A krumplikat apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplit alaposan áttörjük egy krumplinyomóval. Apránként hozzáadjuk a lisztet, alaposan eldolgozzuk, amíg massza állagot nem kapunk.

Dödölle serpenyőben - előkészítő lépés 1

Forrás: youtube

2. Lépés

A masszát egy deszkára tesszük ellapogatjuk, hogy minél hamarabb kihűljön.

Dödölle serpenyőben - előkészítő lépés 1

Forrás: youtube

3. Lépés

A hagymát kevés olajon megpirítjuk.

Dödölle serpenyőben - előkészítő lépés 1

Forrás: youtube

4. Lépés

A kihűlt masszából galuskát formázunk. Egy teflon serpenyőben zsíron megpirítjuk a dödölléket, amíg aranybarnák nem lesznek.

Dödölle serpenyőben - előkészítő lépés 1

Forrás: youtube

5. Lépés

A pirult dödölléket beleforgatjuk a pirított hagymába. Tejföllel tálaljuk.

Dödölle serpenyőben - előkészítő lépés 1

Forrás: youtube

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új