HIRDETŐ
Dödölle serpenyőben
Legkedvesebb ételünk a dödölle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg krumpli
- 25 dkg rétesliszt
- 4 ks közepes vöröshagyma
- 2 tk só
- Zsír/ olaj
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A krumplikat apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplit alaposan áttörjük egy krumplinyomóval. Apránként hozzáadjuk a lisztet, alaposan eldolgozzuk, amíg massza állagot nem kapunk.
Forrás: youtube
2. Lépés
A masszát egy deszkára tesszük ellapogatjuk, hogy minél hamarabb kihűljön.
Forrás: youtube
3. Lépés
A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Forrás: youtube
4. Lépés
A kihűlt masszából galuskát formázunk. Egy teflon serpenyőben zsíron megpirítjuk a dödölléket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Forrás: youtube
5. Lépés
A pirult dödölléket beleforgatjuk a pirított hagymába. Tejföllel tálaljuk.
Forrás: youtube