HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/cac64ee6f93cd4caba393d209cc9f4.png)
Dödölle serpenyőben
Legkedvesebb ételünk a dödölle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg krumpli
- 25 dkg rétesliszt
- 4 ks közepes vöröshagyma
- 2 tk só
- Zsír/ olaj
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A krumplikat apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplit alaposan áttörjük egy krumplinyomóval. Apránként hozzáadjuk a lisztet, alaposan eldolgozzuk, amíg massza állagot nem kapunk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/248aa7834aec213e1d122fe75a7fd4.png)
Forrás: youtube
2. Lépés
A masszát egy deszkára tesszük ellapogatjuk, hogy minél hamarabb kihűljön.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/12959012925826dc3088a16641d1f2.png)
Forrás: youtube
3. Lépés
A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/4d5fd03568efb471fa6491796c62c3.png)
Forrás: youtube
4. Lépés
A kihűlt masszából galuskát formázunk. Egy teflon serpenyőben zsíron megpirítjuk a dödölléket, amíg aranybarnák nem lesznek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/44b5400f32b9546858cb054ff989c9.png)
Forrás: youtube
5. Lépés
A pirult dödölléket beleforgatjuk a pirított hagymába. Tejföllel tálaljuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rFM7BSd0TgLq6aOlq33N/ade12b7dcb30e1106acafd45736fdf.png)
Forrás: youtube